RELACIONS TRANFRONTERERES

Andorra i Catalunya formalitzen la col·laboració sanitària

La ministra andorrana Helena Mas ha mantingut una reunió de treball amb el conseller Manuel Balcells a a l’Edifici Administratiu del Govern d'Andorra
Salut Andorra Catalunya 1
photo_camera La ministra Helena Mas i el conseller català Manuel Balcells durant la reunió de treball aquest matí SFGA/JAViladot

La ministra de Salut del Govern d'Andorra, Helena Mas, ha rebut aquest dilluns a l’Edifici Administratiu del Govern el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Manel Balcells. L’objectiu de la visita ha estat formalitzar la col·laboració existent entre Andorra i Catalunya i establir grups de treball en matèria sanitària. De fet, durant aquesta setmana s’ha previst celebrar la primera reunió tècnica entre les dues administracions per establir el calendari i la metodologia de treball.

Mas i Balcells també s’han compromès a explorar noves línies de col·laboració transfronterera en l’àmbit formatiu i assistencial, així com la creació d’un marc legal per l’intercanvi de professionals de manera puntual. A més, han acordat que Andorra pugui comptar amb l’expertesa de la Generalitat per a l’avaluació dels medicaments altament costosos i d’alta complexitat.

Salut Andorra Catalunya 2
La ministra de Salut del Govern d'Andorra, Helena Mas, ha rebut el conseller de Salut de la Generalitat, Manel Balcells / @GovernAndorra

Finalment, ambdues delegacions han fet un repàs de les col·laboracions ja existents entre les dues institucions, pel que fa a la donació de teixits i òrgans i al futur centre de salut mental de la Seu d’Urgell.

A la reunió hi ha participat també la secretaria d’Estat de Salut d'Andorra, Cristina Pérez, i la cap de l’Àrea de recursos sanitaris del Ministeri, Carme Pallarès. Pel que fa a la representació de la Generalitat, hi ha assistit el gerent de la Regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, Miquel Abrantes, i la delegada del Govern català a Andorra, Anna Vives. També hi ha format part de la reunió l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Carles Pérez-Desoy.

La visita de la delegació ha finalitzat amb una visita a les instal·lacions de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, on han estat rebuts per la directora general del SAAS, Meritxell Cosan; i pel seu director assistencial, Marcos Gutiérrez. Aquesta visita se celebra després de la signatura el febrer del 2023 del Memoràndum d’entesa de cooperació sanitària entre el Ministeri de Salut andorrà i l’espanyol.

Més a Andorra