MEDI AMBIENT

La Vall de Boí inaugura el seu mirador Starlight

Està ubicat a l’ermita de Sant Quirc de Durro, un lloc emblemàtic de la Vall de Boí

inauguració mirador
photo_camera El mirador stà ubicat a l’ermita de Sant Quirc de Durro /valldeboi.cat

La Vall de Boí inaugura el seu mirador Starlight. L’acte va tenir lloc aquest divendres i va comptar  amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i l’alcaldessa de la Vall de Boí, Sònia Bruguera. També hi van assistir la directora del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el President del Patronat del parc. Un projecte finançat pel Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Cal recordar que fa dos anys que el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici va obtenir la certificació que atorga la Unesco de Reserva Starlight, es concedeix a aquelles destinacions que es consideren que disposen d’excel·lents qualitats per contemplar el cel nocturn i que estan protegits de qualsevol contaminació lluminosa.

inuaguració starlight

El lloc on s’ha ubicat aquest mirador, des de sempre ha estat emblemàtic per les vistes que ofereix sobre la Vall de Boí, a tot això se li ha de sumar que és un dels llocs amb menys contaminació lumínica i que per tant permet l’observació del cel perfectament. Així mateix, cal destacar que en aquest espai trobarem altres dos Patrimonis Mundials per la Unesco, per una banda el Romànic amb l’ermita de Sant Quirc de Durro i per altra, amb un Patrimoni Immaterial amb les Falles. Un espai on es pot trobar tres patrimonis i gaudir-los.