TECNOLOGIES

La Vall de Boí desplega al municipi internet d'alta velocitat

L'operadora Wicat fa arribar l’internet de molt alta capacitat a l’Alt Pirineu mitjançant circuits troncals de la Fibra Òptica de la Generalitat
foto1
photo_camera Un petit radioenllaç en una casa de la Vall de Boí/vallboi.com

Davant la situació actual, on el consum d’internet és cada cop més elevatpel teletreball,i també per la necessitat de fer arribar internet d’alta velocitat al municipi i poder mantenir unes bones comunicacions i generar igualtat d’oportunitats entre territoris, l’Ajuntament de la Vall de Boí ha arribat a un acord amb l’operador d’internet Wicat per al desplegament d’internet a tota la vall.

Wicat fa arribar l’internet de molt alta capacitat a l’Alt Pirineu mitjançant circuits troncals de la Fibra Òptica de la Generalitat (XOC). Aquesta senyal d’alta capacitat es distribueix a l’usuari final, des de la xarxa de repetidors de Wicat, mitjançant ràdioenllaços (sistema anomenat també Fibra-Ràdio o Air Fiber). Aquesta tecnologia, en constant evolució, permet connexions inicialment de fins a 30 Mbps que s’aniran ampliant segons vagin augmentant les necessitats d’ample de banda dels usuaris.

foto2

En zones com la Vall de Boí on la dispersió i la baixa densitat de la població dificulten la viabilitat econòmica de la FTTH (fibra fins a la llar, per les seves sigles en anglès), la última milla amb radioenllaç permet disposar d’internet d’alta velocitat de forma immediata i a tots els nuclis de població de la Vall.

Per tal de donar-se d’alta cal contactar amb l’empresa Wicat a través del telèfon 973 09 09 00 el correu electrònic [email protected].