03.10.2022 |
Viure als Pirineus

TECNOLOGIES

La Vall de Boí desplega al municipi internet d'alta velocitat

L'operadora Wicat fa arribar l’internet de molt alta capacitat a l’Alt Pirineu mitjançant circuits troncals de la Fibra Òptica de la Generalitat
foto1
Un petit radioenllaç en una casa de la Vall de Boí/vallboi.com
La Vall de Boí desplega al municipi internet d'alta velocitat

Davant la situació actual, on el consum d’internet és cada cop més elevatpel teletreball,i també per la necessitat de fer arribar internet d’alta velocitat al municipi i poder mantenir unes bones comunicacions i generar igualtat d’oportunitats entre territoris, l’Ajuntament de la Vall de Boí ha arribat a un acord amb l’operador d’internet Wicat per al desplegament d’internet a tota la vall.

Wicat fa arribar l’internet de molt alta capacitat a l’Alt Pirineu mitjançant circuits troncals de la Fibra Òptica de la Generalitat (XOC). Aquesta senyal d’alta capacitat es distribueix a l’usuari final, des de la xarxa de repetidors de Wicat, mitjançant ràdioenllaços (sistema anomenat també Fibra-Ràdio o Air Fiber). Aquesta tecnologia, en constant evolució, permet connexions inicialment de fins a 30 Mbps que s’aniran ampliant segons vagin augmentant les necessitats d’ample de banda dels usuaris.

foto2

En zones com la Vall de Boí on la dispersió i la baixa densitat de la població dificulten la viabilitat econòmica de la FTTH (fibra fins a la llar, per les seves sigles en anglès), la última milla amb radioenllaç permet disposar d’internet d’alta velocitat de forma immediata i a tots els nuclis de població de la Vall.

Per tal de donar-se d’alta cal contactar amb l’empresa Wicat a través del telèfon 973 09 09 00 el correu electrònic [email protected]

La Vall de Boí desplega al municipi internet d'alta velocitat
Comentarios