TURISME CULTURAL

Taüll, on l’art romànic toca el cel

Taüll, a la Vall de Boí, ha estat guardonat amb el segell 'Poble amb Encant', que atorga l'Agència Catalana de Turisme, pel seu atractiu especial en el seu conjunt

Taüll Vall de Boí
photo_camera Imatge del poble de Taüll, a la Vall de Boí, amb Sant Climent en primer pla/Turisme de Catalunya

La Consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón i el director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font, van lliurar ahir divendres 15 de febrer, el distintiu que acredita Taüll com a un dels Pobles amb Encant de Catalunya. 

Després de diverses reunions amb experts de l’Agència Catalana de Turisme i de presentar una memòria tècnica sobre els recursos que Taüll pot oferir al visitant que puguin arribar a captivar-lo, el dia 13 de juny de 2018 el comitè d’experts va considerar favorable la seva candidatura a formar part de la marca Poble amb Encant de Catalunya. “Entenent com un atractiu o bellesa especial en el seu conjunt”.

L’acte de lliurament, s'ha celebrat aquest divendres a la Sala Gòtica de la Basílica de la Seu de Manresa, va comptar amb la presència dels 15 alcaldes i alcaldesses dels municipis guardonats entre Ciutats i Viles amb Caràcter i Pobles amb Encant. Aquest distintiu és una de les marques creades pel Departament d’Empresa i Coneixement que, a través de l’Agència Catalana de Turisme, vol promoure el turisme fora dels principals pols d’atracció turística descobrint la diversitat i la riquesa cultural i paisatgística de pobles i ciutats de Catalunya.

Taüll, on l’art romànic toca el cel  

Situat en un entorn natural d’alta muntanya i rural pirinenc com és la Vall de Boí, Taüll compta amb un lloc destacat en la història de l’art i l’arquitectura mundial, doncs acull dues de les esglésies romàniques declarades Patrimoni Mundial de la Humanitat per a UNESCO l’any 2000: Santa Maria i Sant Climent de Taüll. A través d’un passeig que enllaça art, natura, paisatge i història, Taüll ofereix també propostes d’activitats d’aventura i ecoturisme gràcies a la proximitat amb el Parc Nacional d’Aigüestortes i l’estació d’esquí de Boí-Taüll així com també la tradicional baixada de falles dels pobles de la vall al mes de juliol.

comentaris