FORMACIÓ

El projecte Singulars de l'Alta Ribagorça organitza un Workshop dirigit a empresaris hotelers i de restauració

La prova s'ha realitzat en el mateix espai on els alumnes imparteixen les classes, el restaurant Ca Milieta de Les Bordes
IMG_6883
photo_camera La prova s'ha realitzat en el restaurant Ca Milieta de Les Bordes /CCAR

Diversos empresaris del sector de l'hostaleria i restauració de la comarca han verificat in situ la formació d’hostaleria rebuda als 12 joves integrants del projecte Singulars, un projecte iniciat a principis de desembre amb l'objectiu de proporcionar als participants, orientació sociolaboral i coneixements bàsics del sector hoteler i restauració per, posteriorment, inserir-se en el món laboral.

En format Workshop, els joves han hagut de posar en pràctica els coneixements adquirits desenvolupant tasques d'atenció a recepció, treball de sala i de cuina, davant dels empresaris per tal que aquests valorin  els seus mèrits i aptituds. La prova s'ha realitzat en el mateix espai on els alumnes imparteixen les classes, el restaurant Ca Milieta de Les Bordes, amb grups reduïts i al llarg de la setmana vinent, s'han programat noves sessions amb empresaris.

IMG_6885

Segons la presidenta del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, Maria José Erta, és la primera vegada que s'organitza una trobada entre joves candidats i empreses del sector, donant la possibilitat de mantenir entrevistes amb tots els interessats. És un esdeveniment clau per establir i desenvolupar contactes adreçats a la inserció en el món laboral dels joves i dels futurs professionals del sector.

Durant la primera quinzena, els participants han treballat dinàmiques de treball al restaurant amb la confecció de menús diaris i la posada en escena dels serveis de sala i recepció.  Un cop feta la selecció per part de l'empresa, els joves despondran de l’opció de realitzar un conveni de pràctiques d’un màxim de 60 hores de en els establiments.

El projecte Singulars està promogut pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el Servicio Público de Empleo Estatal, mitjançant el pla de Garantia Juvenil. El programa està cofinançat per la Iniciativa d'Ocupació Juvenil del Fons Social Europeu.

comentaris