L’Espai Jove de l’Alta Ribagorça registra més de 1600 visites en set mesos

L’estudi destaca que durant els mesos d’hivern s’incrementa el nombre d’usuaris amb una mitja diària de 20 joves i que aquestes xifres es redueixen a 4 joves durant els mesos de primavera i inici de l’estiu

alta ribagorça
photo_camera Una imatge del taller

Segons un estudi elaborat pels tècnics de Joventut del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, l’Espai Jove ha registrat més de 1600 visites de joves de la comarca durant els primers 7 mesos de 2017. L’estudi destaca que durant els mesos d’hivern s’incrementa el nombre d’usuaris amb una mitja diària de 20 joves, principalment degut al fred i la manca de llum, i que aquestes xifres es redueixen a 4 joves durant els mesos de primavera i inici de l’estiu.

Per la tècnica de l’Espai Jove, Berta Terrés, “el reduït teixit associatiu de caire juvenil que hi ha a l’Alta Ribagorça dificulta que els joves agafin l’hàbit de reunir-se per treballar propostes o iniciatives comunes”. En aquest sentit, esdevé vital crear espais de trobada on els joves puguin xerrar i realitzar alguna activitat conjunta, i més quan les condicions climatològiques del territori són severes.

L’Oficina Jove de l’Alta Ribagorça és qui promou el servei que s’ofereix tant a El Pont de Suert com a Vilaller.  Pel president del Consell Comarcal, Josep Lluís Farrero, l’Espai ofereix una alternativa de lleure accessible a tothom amb programacions mensuals que permet dotar als municipis d’una oferta cultural i d’oci.  A més a través de les programacions regulars d’activitats es fa pedagogia participativa amb els grups de joves de la comarca que són regulars en quant a assistència.

La temporada de l’Espai Jove Alta Ribagorça arrencarà aquest mes d’octubre amb una nova campanya de difusió per la captació de joves de 1er curs de secundària amb la finalitat de presentar-los aquest projecte de dinamització juvenil amb els seus serveis i activitats.

L’objectiu de la nova temporada és millorar la qualitat dels serveis i les activitats i  incrementar també el volum d’usuaris joves a l’Espai Jove. Pel que fa a les activitats i dinàmiques que es realitzen es podem agrupar en tres àmbits temàtics: Salut, Oci i Esport. Al llarg del curs es programen tallers relacionats amb alcohol, sexe, internet, cuina de supervivència, manualitats, rap i sessions de rocòdrom, esquí o fitness, entre altres.