L’Alta Ribagorça reclama millores en les connexions viàries a la comarca

La comarca reclama millores en les connexions viàries a la comarca, creació de rotondes i la il·luminació del túnel de Lavaix.

alta ribagorça
photo_camera Túnel de Lavaix.

Representants polítics de l’Alta Ribagorça, entre ells el president del Consell Comarcal, Josep Lluís Farrero, l’alcalde del Pont de Suert, José Antonio Troguet i l’alcaldessa de Vilaller, Maria José Erta, han fet arribar al PDeCAT de  l'Alt Pirineu i l'Aran diverses peticions de millora en les connexions viàries de la comarca per tal que les incloguin a l’esmena a la totalitat dels pressupostos generals de l’Estat.

Entre les millores que es reclamen està l’enllumenat del túnel de Lavaix, la instal·lació de dos semàfors a la N230 al seu pas pel Pont de Suert; la construcció d’una rotonda en la cruïlla de la N230 amb la L-500 direcció cap a la Vall de Boi, una rotonda a les Bordes a l’alçada de l’encreuament entre la N260 i la N230 i finalment una rotonda a l’entrada de Vilaller entre la N-230 i la carretera que enllaça amb el nucli de Montanuy.

Segons el president del Consell Comarcal, Josep Lluís Farrero, es tracten de mesures d’urgència i seguretat que ajudarien a pal·liar l’alt índex d’accidents a la N230 on el trànsit de turistes i de transport internacional és molt elevat. Per Farrero, en el cas de Vilaller la rotonda permetria també la reducció de la velocitat dels vehicles al seu pas per la població.

Cal recordar que el passat mes d’abril,  el ple del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça va donar el vistiplau a l'aprovació del manifest de les Diputacions d'Osca i Lleida sobre l'eix de l'N-230 de Lleida a França per la Val d'Aran on es reclamen solucions concretes a la N-230 entre Lleida i la frontera francesa i agilitzar els treballs de desenvolupament de l'autovia A-14.