07.12.2021 |
Viure als Pirineus

El Govern vol evitar el tancament del Parc de Bombers del Pont de Suert doblant els voluntaris

Els bombers es mantenen amb la decisió d'entregar les claus el 30 de juny si no arriben els efectius

Imatge de l'exterior de l'edifici del Parc de Bombers del Pont de Suert. Imatge del 9 de juny del 2017. (horitzontal)
Edifici del Parc de Bombers del Pont de Suert.
El Govern vol evitar el tancament del Parc de Bombers del Pont de Suert doblant els voluntaris

El director general de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvaments, Juli Gendrau, ha plantejat als Bombers voluntaris del Pont de Suert la possibilitat de doblar els efectius passant de 5 o 6 a 12 o 14 i d'aquesta manera evitar el tancament del Parc. Gendrau també els ha anunciat que el Parc del Pont s'incorporarà als parcs que fan campanya forestal. Aquestes mesures no han fet que els Bombers voluntaris fessin marxa enrere en la seva decisió d'entregar les claus del parc el dia 30 de juny. El cap de bombers del parc del Pont de Suert, José Miguel Ruach, ha explicat que ara com ara solament hi ha sobre la taula propostes i cap solució definitiva. Ruach confia que aquests efectius arribin al Pont de Suert i evitin el tancament definitiu.

foto_3221487

Gendrau ha explicat que s'intentarà que s'incorporin al Parc del Pont de Suert Bombers voluntaris de la zona o de d'altres parcs propers. Això no obstant, veu difícil d'acomplir aquesta mesura si fins ara no s'han trobat aquests efectius i veu complicat que Bombers voluntaris d'altres parcs del Pirineu es vulguin traslladar al Pont.

Pel que fa a la incorporació del Parc a la campanya forestal és una solució momentània donat que aquesta finalitza a mitjans de setembre. Gendrau ha dit que s'està estudiant la possibilitat d'allargar-la, no solament al Parc del Pont de Suert sinó a tots els parcs.

El director general ha explicat als Bombers i alcaldes de l'Alta Ribagorça la voluntat del Govern de fer un replantejament del model d'emergències a tot el Pirineu i aquest replanteig és el que determinarà si el Parc del Pont ha de passar a ser un parc mixt, format per voluntaris i funcionaris, o ha de seguir sent únicament voluntari.

Els Bombers voluntaris del Pont de Suert van anunciar al mes de maig d'aquest any que si no reben més efectius, el dia 30 de juny entregaran les claus del Parc i renunciaran al servei. Ruach ha explicat que des de la creació del Parc ara fa 34 anys s'ha prestat el servei amb la ''màxima professionalitat'' i volen que aquesta professionalitat es mantingui. Per poder mantenir-se creuen que s'ha de dotar el Parc amb més efectius.

Tots els Bombers voluntaris del Parc del Pont de Suert són veïns de l'Alta Ribagorça que viuen i treballen a la comarca. Ruach, ha dit que no li agradaria haver de rebre crítiques per haver arribat tard a un servei per manca d'efectius pel fet que el Parc de Bombers funcionaris més proper es troba a Tremp, a una hora de camí en condicions normals. Aquest temps de trajecte pot augmentar a l'hivern donat que es passa per dos ports de muntanya i a la carretera hi pot haver neu o gel.

El Govern vol evitar el tancament del Parc de Bombers del Pont de Suert doblant els voluntaris
Comentarios