El Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça reedita el fullet de pesca

El Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça ha reeditat el fullet informatiu de pesca, on es recullen les zones de pesca controlades a la comarca. A més d’informació sobre la normativa vigent, el fullet també inclou els diferents tipus de trams existents als rius, els punts de venda dels tiquets per practicar la pesca i un mesurador de les captures.

Pesca amb mosca
photo_camera Un home pescant amb mosca.

Segons el president del Consell Comarcal, Josep Lluís Farrero, la pesca és un recurs turístic que cal treballar. Per aquest motiu hem volgut facilitar al màxim tota la informació que el practicant de la pesca necessita i que també es pot trobar a través de la nova APP de Pesca que recentment s’ha presentat al Pirineu.

Segons dades facilitades per les dues associacions de pesca a la comarca (Associació de Pesca esportiva de la Vall de Boí i Societat de Pescadors del Pont de Suert), s’expedeixen prop de 5000 tiquets, una xifra que aquest any es pot incrementar amb les noves modalitats de 15 dies i de cap de setmana. Sobre els trams de pesca, hi ha hagut una variació respecte al 2016 en el tram de Llesp, on es permet la pesca de salmònics amb mort i sense mort.

La comarca de l’Alta Ribagorça disposa de múltiples escenaris esportius, tant de lliures com de vedats. Hi ha vedats de captura i solta, per a aquells que gaudeixen de la pesca més esportiva; vedats tradicionals, per als que volen assaborir una bona truita, i vedats intensius amb exemplars de viver que permeten gaudir de la pesca als que s’inicien i també als més veterans, per les facilitats d’accessibilitat i trànsit a la llera del riu

La truita autòctona és l’espècie més apreciada, entre la qual que es distingeixen variables en mida i comportament. La combinació d’ escenaris i espècies fa que els pescadors pugin practicar diferents modalitats, com són la pesca amb mosca, l’spinning o canya curta i l’esquer natural o canya llarga, així com la pesca des d’ embarcació i des de la riba.

comentaris