MEDI AMBIENT

El Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça impulsa una acció de neteja del Camí de l’Aigua al Pont de Suert

L’acció de neteja de residus pel camí de l’Aigua i trams fluvials propers s’emmarca dins l’European Clean Up Day (ECUD) en la setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR).
Neteja riu Alta Ribagorça
photo_camera Una acció anterior de neteja del camí de l'aigua al Pont de Suert /CCAR

El Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça va organitzar, el diumenge 9 de maig, una actuació de neteja en un dels camins  més transitats de la comarca, el Camí de l’Aigua. L’actuació va contemplar tant la recol·lecció de deixalles abocats a llarg del camí com en els trams fluvials propers. El personal tècnic del Consell va situar un punt d’informació a la zona, va portar a terme una sessió informativa i va explicar les directrius a seguir perquè la neteja es desenvolupés de forma organitzada. 

Un «European Clean Up Day (ECUD)» o una «operació de neteja» és una acció per sensibilitzar el públic en temes de protecció i conservació del medi ambient i, més concretament, sobre els problemes dels residus i la netedat. Es tracta d’organitzar una acció de neteja d’un espai natural o d’una localitat que hagin estat contaminats amb abocaments il·legals o per residus que han dut les marees o els rius; es mobilitzen actors procedents de sectors diversos (persones voluntàries, associacions, serveis tècnics de les administracions locals, empreses…), se’ls informa dels avantatges de la prevenció de residus i se sensibilitza al públic en general sobre aquesta temàtica.