ADMINISTRACIONS

El Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça aprova el pressupost per al 2019

Segons el president, Josep Lluís Farrero, entre els projectes ambiciosos hi ha la gestió de nous serveis socials, el punt de voluntariat, el Servei d’intervenció socioeducatiu itinerant i l’execució del centre BTT Alta Ribagorça.

Aigüestortes
photo_camera Una imatge hivernal d'Aigüestortes/vallboi.cat

El Ple del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça ha aprovat aquest divendres el pressupost del 2019 similar a edicions anteriors. Els comptes ascendeixen a 3.463.754,25 euros i s'han aprovat amb els vots a favor del grup de govern de CIU, l'abstenció del Partit Popular i Candidatura de Progrés i dos vots en contra de l'Associació Agrupacions d'Electors Alta Ribagorça.

Segons el president, Josep Lluís Farrero, entre els projectes ambiciosos que s’afrontaran de cara al 2019  hi ha la gestió de nous serveis socials com el punt de voluntariat i el Servei d’intervenció socioeducatiu itinerant (SISI) així com  l’execució del centre BTT Alta Ribagorça. Per Farrero, malgrat que no està contemplat dins el pressupost, es treballarà per tal de poder dissenyar un pla de foment territorial de turisme vinculat a la  creació d’un espai museístic sobre el paper de les centrals hidroelèctriques del qual ja es té el vistiplau per part d’ENDESA i el Departament d’Agricultura també en poder participar de programes de desenvolupament local com “Treball 7 Comarques” del qual l’Alta Ribagorça no en forma part.

Quan a inversions previstes que representen el 11,63% (402.983€) del pressupost total, es destinaran a camins i viabilitat.  Els serveis de medi ambient i residus tindran un pressupost de 640 mil euros (20,18%), serveis socials de 617 mil euros (20,46%), promoció i foment suposarà 556 mil euros (18,54%) i les despeses corrents i de personal de 2,9 milions d’euros. Com a fet destacable es manté el deute en un 9%.

Entre altres temes,  el ple també va aprovar nous convenis de col·laboració amb l’Agència de l’Habitatge per tal de gestionar l’Oficina local i la Borsa de mediació de lloguer i el conveni per a la continuïtat del CDIAP.