INFRAESTRUCTURES

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre presenta un projecte de restauració fluvial a la Vall de Boí

El pressupost total del projecte i les obres ascendeix a més de 3 milions d'euros i, un cop aprovat, es preveu que aquests treballs s'iniciïn durant la tardor del 2023.
Noguera de Tor al seu pas per Barruera
photo_camera Noguera de Tor al seu pas per Barruera

Aquest dijous passat, tècnics de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, van presentar a l'Ajuntament de la Vall de Boí el projecte de gestió del risc d'inundació i restauració fluvial al riu Noguera de Tor. Durant la jornada es va explicar el projecte als veïns i veïnes i es van escoltar els seus suggeriments i propostes.

El projecte consisteix en la recuperació d'antigues motes i cursos fluvials laterals en el tram comprès entre l'estret d'Erill la Vall i Barruera amb l'objectiu que, en cas de crescuda del cabal, aquest perdi força, i eviti que afecti al nucli urbà de Barruera, i que causi el deteriorament de prats i de camins. A més a més, es renaturalitzarà la zona amb la plantació d'espècies autòctones i es crearà un recorregut circular per bicicletes i vianants amb la construcció d'una nova passarel·la.

El pressupost total del projecte i les obres ascendeix a més de 3 milions d'euros. Un cop sigui aprovat definitivament, es preveu que aquests treballs s'iniciïn durant la tardor del 2023.