02.10.2022 |
Viure als Pirineus

Comencen les Jornades Gastronòmiques del Bolet a l'Alta Ribagorça

Aquesta setmana s’ha presentat, al Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, la 21a edició de les Jornades Gastronòmiques del Bolet que es duran a terme tots els caps de setmana del 9 d’octubre a l’1 de novembre. 

Un cep  d'Aransa
El cep és un dels bolets més exquisits. Foto: Anna Solans.
Comencen les Jornades Gastronòmiques del Bolet a l'Alta Ribagorça

Enguany participaran 11 restaurants, utilitzant productes de proximitat en l’elaboració dels seus menús com la mel, el corder, la vedella, el formatge, les pomes, entre d’altres.

La presentació,enguany, anat a càrrec d’Artur Peguera, cap d’esports de TV3 i fill del Pont de Suert, el qual ens ha delectat amb les seves experiències i anècdotes sobre plegar bolets als boscos de l’Alta Ribagorça quan era petit. Hem comptat també amb l’assistència de  representants de la Diputació de Lleida, Patronat de Turisme Terres de Lleida, ajuntaments de la comarca i col•laboradors.

Cal destacar que enguany és un bon any de bolets, i això repercutirà positivament en la dinamització econòmica dels establiments de la comarca.

D’altra banda, dins el programa d’activitats de les Jornades, el cap de setmana del 10 al 12 d’octubre començarà l’exposició de Bolets de l’Alta Ribagorça a la sala Cotori (oficina de turisme) del Pont de Suert, així com una jornada tècnica sobre “experiències en regulació de la recol.lecció de bolets en boscos de Catalunya” i una caminada micològica per reconèixer diferents espècies de bolets, entre d’altres. 

Recordem a tots els assistents a les Jornades, que en aquesta edició se’ls regalarà un pòster de bolets de l’Alta Ribagorça.

Comencen les Jornades Gastronòmiques del Bolet a l'Alta Ribagorça
Comentarios