19.01.2022 |
Viure als Pirineus

El poble de Berén commemora els 40 anys de la carretera

Hi ha pobles del Pirineu que no han resistit el pas del temps. La gent han marxat, les cases han caigut, els camins han quedat plens de bardisses. A Berén, a les Valls d'Aguilar, els veïns han perseverat i han aconseguit salvar el poble i mantenir-lo viu. Aquest agost han celebrat que fa 40 anys van aconseguir construir la carretera, ells sols, sense suport de l'administració. La celebració va ser bona..., i merescuda.

IMG_7670
Els veïns de Berén han volgut celebrar els 40 anys de la construcció de la carretera
El poble de Berén commemora els 40 anys de la carretera

L'acte de commemoració dels 40 anys de la carretera es va fer el passat 15 d'agost, va comptar amb la participació de tot el poble i com a convidat van tenir l'escriptor peramolí, Joan Obiols, autor d'un text que parla la carretera al seu llibre Marrades de la col·lecció El Pirineu i la poesia de la història (1992, Garsineu).

Durant la jornada es va destapar una placa commemorativa al Cap del Roc que va continuar a l’Estudi amb un dinar popular, a l’acabar en Jordi Ritort va fer un parlament recordant com es va fer la carretera, després es va llegir un poema del veí de Berén, Melsior de Cal l’Hostaler i el jove saxofonista Eloi Martínez Ninot de Vinaròs va acompanyar la festa amb una actuació musical.

El poble de Berén commemora els 40 anys de la carretera
Comentarios