ELECCIONS MUNICIPALS

Francesc Viaplana: “Som el govern sòlid i constructiu que necessita la Seu”

Per l'alcaldable republicà “ni l’acció de govern ha estat tan meravellosa com diuen uns, ni ha estat tan desastrosa com afirmen els altres”.

Acte final ERC 2
photo_camera matge de la Sala de Sant Domènec de la Seu, aquest dimecres a l'acte final de campanya d'ERC/RàdioSeu

La Sala de Cultura de Sant Domènec es va omplir aquest dimecres per escoltar l'alcaldable d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'ajuntament de la Seu i el seu equip. A l'acte final de campanya de la formació republicana hi van prendre la paraula, a més del cap de llista Francesc Viaplana, els primers candidats i candidates: Marian Lamolla, Carlos Guàrdia, Núria Tomàs, Xavi Munt i Imma Palau.

“Som el projecte de govern sòlid, realista i constructiu que ara la Seu necessita”, va proclamar Francesc Viaplana, assegurant que el seu és un programa de govern “que toca de peus a terra i evita crear falses expectatives”. Viaplana va explicar que el seu grup ha estat sempre constructiu. “Ho hem estat aquests darrers anys des de l'oposició, arribant a consensos amb tothom i reconeixent les bones propostes fossin de qui fossin, i ho continuarem essent ara des del govern municipal”.

Viaplana

(Francesc Viaplana, alcaldable d'ERC, a l'acte final de campanya d'aquest dimecres a la Seu/RàdioSeu)

"Junts ven fum amb anuncis electoralistes"

L’alcaldable d'Esquerra, Francesc Viaplana, va aprofitar la seva intervenció per criticar les polítiques de grans anuncis electoralistes i poc consistents, en referència a la candidatura de Junts x La Seu. Viaplana va posar com a exemple l’anunci, fet fa uns dies, de posar en marxa el curs 2020-2021 un Grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. "Dubto molt que al 2020 ja hi hagi estudis d’INEFC a la Seu, quan encara s’ha de decidir on s’ubica, i s’ha de fer obres importantíssimes a l’espai que s’esculli", va afirmar Viaplana.

"Compromís x La Seu és la formació de les mitges veritats"

El cap de llista d'ERC va tenir també paraules per a la formació de Compromís x La Seu, de qui va dir que són els de “les mitges veritats” i va lamentar que “en lloc de veure ERC com un aliat per a moltes qüestions, han tingut sempre una actitud de bloqueig permanent, que va contra els interessos dels urgellencs i urgellenques”. Per l'alcaldable republicà “ni l’acció de govern ha estat tan meravellosa com diuen uns, ni ha estat tan desastrosa com diuen els altres”.

Atenció a les persones i reactivació econòmica

L'atenció a les persones i la reactivació econòmica són la prioritat que Francesc Viaplana va expressar ahir i que s'ha marcat per al nou govern municipal. Va plantejar la necessitat urgent de redactar un Pla de Dinamització Comercial de la mà del sector i facilitar els tràmits municipals per a l’obertura de negocis i l’establiment de nous autònoms com també revisar les ordenances municipals que afecten al sector comercial i empresarial. L'obtenció de més sòl industrial, la creació d’un polígon mancomunat i l’existència de la Ciutadella de Castellciutat, que podria albergar quantitat d’empreses de l’àmbit tecnològic, són algunes de les propostes desgranades ahir. Viaplana també es va mostrar partidari de potenciar el paper logístic de la Seu i el seu lideratge polític i institucional en l’àmbit de la Vegueria de l’Alt Pirineu i l’Aran.

Marian Lamolla, número dos de la candidatura d'ERC va explicar la necessitat de construir una nova residència geriàtrica que compti amb diferents nivells d’atenció depenent del grau d’autonomia de les persones, així com per la creació de pisos de serveis i/o pisos tutelats, a banda de l’ingrés en residència o en unitat sociosanitària, depenent del grau d’autonomia o dependència.

Ecoturisme

Carlos Guàrdia, número 3 de la candidatura considera que, l’enclavament de la Seu el fa idoni per apostar per aquest tipus de model, degut a la proximitat amb dos parcs naturals, amb Andorra i també amb el Geoparc Boumort-Conca de Tremp, i la muntanya d’Alinyà. Centrats en el municipi, va fer referència al llegat històric de la Seu, amb la catedral i el centre històric, així com aquells agricultors i productors locals. Carlos Guàrdia, va defensar aquest model ja que considera que és la modalitat turística més beneficiosa pel nostre territori, que contribueix a la conservació del patrimoni natural, i que si les activitats estan ben planificades, l’impacte dels visitants és mínim.