Opinió

El valor de la política, el valor del Pirineu

Els pirinencs som el germans petits de Catalunya i sempre ho serem. Som pocs habitants, som pocs vots. Per molt que ens esforcem, sempre serem els petits. La nostra orografia, els ports de muntanya entre les comarques, les comunicacions inadequades…Tot plegat fa que els habitants del Pirineu no ens coneguem entre nosaltres i que fins i tot rivalitzem sense sentit.

La gent del Pirineu tenim necessitats, com la resta dels ciutadans. Som persones que lluitem per fer camí, per tirar endavant en una zona escarpada, millor comunicada verticalment amb les ciutats que transversalment entre nosaltres. Això, ha de canviar i ho hem de canviar nosaltres, les pirinenques i els pirinencs, triant un govern que tingui com a interès primordial les necessitats de la gent. Un govern que aposti per tirar endavant i dotar de recursos una Llei de Muntanya que doni resposta als reptes actuals i de futur. Que desenvolupi plans d’habitatge reals, coherents i que donin resposta a les urgències actuals Que valori al sector primari i tingui present que la seva feina és la agricultura i la ramaderia, no els papers, ni la fauna salvatge, ni la interpretació de la normativa.

Que les comunicacions siguin l’eix vertebral de la política al Pirineu. Que en la presa de decisions es tingui present la realitat del Pirineu: els barems haurien de ser per habitant, i tenir també en compte les distàncies i les comunicacions. Un govern sensible amb la manca d’especialitats mèdiques arreu del territori, centres mèdics amb pediatres tota la setmana, hospitals de referència ben dotats, evitant desplaçaments a Lleida o Barcelona. També volem una Sanitat Km 0.

Que les comunicacions siguin l’eix vertebral de la política al Pirineu. Que en la presa de decisions es tingui present la realitat del Pirineu: els barems haurien de ser per habitant, i tenir també en compte les distàncies i les comunicacions. Un govern sensible amb la manca d’especialitats mèdiques arreu del territori, centres mèdics amb pediatres tota la setmana, hospitals de referència ben dotats, evitant desplaçaments a Lleida o Barcelona. També volem una Sanitat Km 0

Necessitem objectivitat amb les ajudes als joves estudiants que marxen a les ciutats a formar-se. Perquè l'autèntica política consisteix en administrar els recursos en benefici dels ciutadans. El bon governant ha de conèixer profundament el pensament, les costums, el que fan i pensen les persones per poder entendre i ocupar-se de les seves necessitats. Aquesta és la principal convicció de la socialdemocràcia, convicció que mou els actes de tot polític. El motor és la gent, perquè la socialdemocràcia entén que això és l'autèntica política: procurar conèixer i entendre les inquietuds i les necessitats de la gent per aportar solucions als seus problemes. D'això van les eleccions del 12 de maig, de fer autèntica política. I el primer acte d'autèntica política correspon al ciutadà. El ciutadà ha d'exercir el poder que li atorga la democràcia de votar pel partit que li ofereix fer un canvi, que li ofereix administrar els recursos en el seu benefici, que li garanteix un govern que governi per la gent amb la participació de la gent; un govern per unir i servir.

Neus Comes, candidata número 4 del PSC per Lleida, Pirineu i Aran