11:50h. Dijous, 19 d'Abril de 2018

Ambient més hivernal i noves nevades!

Com ja és habitual últimament, amb l’arribada del cap de setmana tornar a visitar-nos un canvi de temps.

Mapa de la neu al Pirineu
Mapa de la neu al Pirineu

No serà gaire important, però la bonansa primaveral dels últims dies finalitza amb l’arribada aquesta tarda d’un front, que portarà precipitacions força generals, i demà amb l’entrada del nord, la neu serà la protagonista al vessant nord del Pirineu durant tot el cap de setmana, amb domini de les clarianes a la resta de la serralada.

Divendres 31: Matí força cobert a tot el Pirineu i Prepirineu, però sense precipitacions. Durant la tarda la nuvolositat es farà més compacta, i durant la tarda i nit arribaran pluges i fins i tot alguna tempesta, força extenses. Els registres de precipitació voltaran entre el 10 i 20mm a la Ribagorça, Pallars, Alt Urgell i Solsonès, i entre els 5 i 15mm a la resta de comarques. La cota de neu estarà situada al principi cap als 2000m, baixant a la nit a 1700m.

Dissabte 1: Restes de precipitacions durant la matinada, amb una cota de neu que anirà baixant als 1300m. Durant el matí s’obriran clarianes al Prepirineu; sud dels Pallars, de l’Alt Urgell, Solsonès, Berguedà i Ripollès, mentre que a la Vall d’Aran, nord de la Ribagorça, dels Pallars, Andorra, extrem nord de l’Alt Urgell i Cerdanya, i Capcir, el cel es mantindrà cobert, i amb nevades tota la jornada per sobre dels 1300m. Vent fort de tramuntana, i ambient més fred.

Diumenge 2: Dia molt cobert al vessant nord, amb nevades entre febles i moderades a les zones citades dissabte. Esporàdicament en forma de rufa o ruixat, poden arribar a altres sectors del Pirineu. Domini de les clarianes al Prepirineu. Vent del nord amb ambient fred.

* informació facilitada per meteopirineuscatalans