25.05.2018 |
Viure als Pirineus

Neix la primera swimrun de muntanya del país

 

Arriba la Swimrun la Baells: la primera cita de swimrun de muntanya del país. El swimrun és un esport que combina múltiples trams de cursa amb natació en aigües obertes, sense transicions i alternant les dues disciplines en un mateix recorregut. La prova de 22'7km i 1000m D + es disputarà el diumenge 2 d'octubre i ja ha obert inscripcions.la Baells: la primera cita de swimrun de muntanya del país.

 

La Baells serà l'escenari de la primera cita de swimrun de muntanya del país.
La Baells serà l'escenari de la primera cita de swimrun de muntanya del país.
Neix la primera swimrun de muntanya del país

Arriba el trail polivalent. Ara ja no serveix només amb saber córrer. També cal nedar. La Swimrun la Baells neix amb l'objectiu de presentar un nou repte a tots aquells que es mouen bé en les dues disciplines, que són amfibis del trail i de la natació. Amb l'embassament de la Baells, a Berga (Catalunya) com a escenari, la prova es presenta com la primera swimrun de muntanya del país, allunyant-se del mar i situant-se en un dels racons més singulars del Berguedà. 

Amb 22'7 quilòmetres de distància, la Swimrun La Baells combina trams de trail de muntanya amb aigües obertes en una cursa sense transicions ni interrupcions que acollirà uns 200 participants. Les inscripcions estan obertes: http://inscripciones.pangeattitude.com/aWRtPTEmY29kaT00/

El swimrun és una modalitat adreçada als que gaudeixen tant corrent com nedant i permet competir alternant tots dos terrenys en un mateix recorregut. A la cita de La Baells, l'aventura arrencarà al poble de Vilada, i els atletes seguiran un recorregut format per 5 trams de terra i 4 aquàtics al voltant de l'embassament, fins a completar els 22'7 km del recorregut arribant finalment al Berga Resort. En total, seran 20 km corrent (87%) amb 1000m D + i 1100m D- mentre que el 13% restant seran 2'7 km de natació, amb un màxim de 900 m nedats de forma continuada.
 
Es podrà participar en parella o individualment en una prova que comptarà amb cinc avituallaments i que es podrà completar en un màxim de 6 hores. "Serà la primera swimrun de muntanya de l'estat perquè totes les que s'estan fent fins ara són al mar i, en el nostre cas, traslladarem la part de natació a l'embassament de La Baells. A més, tot i que el swimrun normalment és per parelles, en el nostre cas, com a novetat, es podrà participar també de forma individual", explica David Prieto, director de la prova.
 
Corredors de trail running, triatletes, nedadors d'aigües obertes, esportistes que busquin noves experiències... tots es donaran cita a La Baells per posar a prova el seu esperit de superació en una cursa diferent en un dels racons més especials de Catalunya.

Comentarios