ESQUÍ DE MUNTANYA

La cerdana Laia Sellés guanya l'or a la Copa del Món júnior d'esquí de muntanya a Bormio

L'esquiadora de Lles de Cerdanya, fent parella amb Biel Pujol, també s'ha penjat la plata en la modalitat de relleus mixtos.
Laia Sellés Bormio 2
photo_camera Laia Sellés en el moment de guanya la medalla d'or a Bormio / ISMFSKIMO

L’esquiadora de Lles de Cerdanya Laia Sellés es va imposar a la Copa del Món júnior disputada a Bormio, en la modalitat esprint. Aquesta modalitat és una de les dues que s’han escollit per als Jocs Olímpics d’esquí de muntanya de Milà-Cortina d’Ampezzo de 2026, del qual l’estació de Bormio en serà un dels escenaris.

La prova es va disputar en tres fases: classificatòries, en què Laia Sellés ja va marcar els millors temps, semifinals i final. Les eliminatòries es disputen en bateries de sis corredores.

La Copa del Món júnior consta de diverses proves repartides en quatre localitzacions. Els esquiadors hi van sumant punts fins a la final que es correrà a Noruega, del 13 al 17 de març. Al mes de desembre, Laia Sellés ja va sumar punts amb una medalla de plata a la prova individual de Meribel, a França.

Aquesta temporada, Laia Sellés ja va guanyar tres títols de campiona d’Europa júnior que es van celebrar a l’estació d’esquí de Flaine (Alta Savoia). Es va imposar en les tres proves en què va competir, en les modalitats individual, esprint i vertical.

Laia Sellés Bormio
Biel Pujol i Laia Sellés, a l’esquerra, al segon calaix del podi de la categoria U18 / ISMF MEDIA

L’altra disciplina que entrarà als Jocs Olímpics d'hivern de Milà-Cortina d’Ampezzo d’aquí a dos anys, és la de relleus mixtos. A Bormio, Laia Sellés també va obtenir la medalla de plata fent parella amb l’esquiador d’Anglès, Biel Pujol, que ja havia guanyat l’or en la prova esprint.

Sellés, de categoria sub-18, va acabar la seva volta una mica per davant de la francesa sub-20 Louise Trincaz. Biel Pujol, de categoria sub-20, no va poder mantenir la primera posició i va ser avançat per Jules Ribaud, també sub-20. Però, sí que va resistir els atacs de l’esquiador italià i mantenir la medalla de plata. En quarta posició va entrar l’equip andorrà, seguits per les parelles suïssa i txeca.

Amb aquestes victòries, els esportistes catalans reafirmen la seva presència destacada a nivell internacional, consolidant Catalunya com un referent en l’esquí de muntanya. La propera etapa de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya 2024 promet més emoció i reptes, i també més èxits amb regust català. Serà a Val Martello del 22 al 25 de febrer