Opinió

Estem guanyant!

Part del sobiranisme, en l’actualitat, encara no ha paït els fets de l’1 d’octubre, ni la declaració de la República del 27 de setembre i, molt menys, la barroera aplicació de l’article 155 per part de l’estat espanyol.

Per mi, la conclusió a la que arribo després d'aquests despropòsits i escarafalls del bàndol estatal és la següent: ESTEM GUANYANT!

Molts independentistes creuen que la tornada a un govern de caire autonòmic és retrocedir 10 anys, doncs jo no ho veig igual.

El que jo veig és que l’1 d´octubre vam donar una Lliçó de Democràcia i d’organització al món sencer, demostrant internacionalment la força del nostre poble. Les brutals càrregues policials que pretenien impedir el referèndum, van aconseguir que part de Catalunya quedéssim en un estat d’estrès post-traumàtic, la guerra física és molt dura, però  no hem d’oblidar la psicològica. Tot i això, els catalans i les catalanes d’arrel independentista i tots els qui ens considerem demòcrates, no ens hem acoquinat i ens mantenim ferms i al peu del canó.

El 27 d’octubre vam fer un pas necessari per tal d´ensenyar fins on estem disposats a arribar, fins al final; i d'aquest dia en traurem fruits en un mitjà termini. El fet de tenir la nostra gent a la presó o a l’exili, malauradament, farà que la mobilització ciutadana es mantingui durant molt de temps.

L’aplicació del 155 ha portat a l’estat a un punt de difícil gestionar, ja que s’ha vist empès a vulnerar drets fonamentals de les persones i institucions com la llibertat d’expressió i recuperar la censura, fets que deixen astorats al demòcrates espanyols i europeus.

Cal recordar que, el sobiranisme va guanyar les eleccions més brutes i antidemocràtiques de la nostra història recent, fet que demostra que el nostre vot està totalment consolidat.

Per finalitzar, i el més important, totes aquestes imatges tant brutalment repressives estaran en la memòria de les generacions futures que és on rau la clau de volta de tot plegat per tal d'acabar d’eixamplar el nostre espectre electoral fins a fer-lo incontestable.

Xavier Munt i Santacruz. Regidor d’ERC a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell