Opinió

Miquel Verdeny Tohà, in memoriam

Vull evocar la figura política i personal de Miquel Verdeny Tohà, que va ser alcalde de Tremp durant 10 anys (1983-1991 i 2003-2005) i diputat provincial, entre altres càrrecs públics, sota les sigles de Convergència Democràtica de Catalunya i de Gent Convergent pel municipi de Tremp. Economista i empresari, formava part d’una generació que va haver de lluitar per sortir endavant i construir una nova societat, al Pirineu, lluny dels centres de decisió política i econòmica.

Des de l’Ajuntament, va treballar perquè Tremp exercís un paper referent de capital del Pallars Jussà en tots els sentits, tenia un model de ciutat i de país. Va entendre que l’Alcaldia s’havia d’exercir escoltant la gent i fent una gestió propera als ciutadans. En els darrers temps, preocupat per la pèrdua de pes específic, de demografia i d’activitat econòmica i comercial de Tremp va donar suport a la candidatura de Compromís per Tremp que vaig encapçalar. Des de la discrepància política i ideològica ens va demostrar que l’acció municipal és servei públic i interès general, i que sol estar per damunt de partits i d’ideologies.

Miquel Verdeny ha sigut un home coherent i fidel als seus principis, elegant i generós, oberta col·laborar en la millora de la vida dels ciutadans, des de dins i des de fora de la política.Sit tibi terra levis.

Sílvia Romero Galera

Regidora de l’Ajuntament de Tremp per Compromís per Tremp

Diputada del PSC al Parlament de Catalunya per Lleida, Alt Pirineu i Aran