Opinió

Lleida, Pirineu i Aran en marxa

Sobreposant-se a les grans dificultats polítiques, econòmiques i socials viscudes els últims anys, Catalunya torna paulatinament a posar-se en marxa. La consolidació de la nostra aposta pel diàleg ha començat a donar els seus fruits, tant amb els importants pactes assolits al Parlament de Catalunya en matèria de pressupostos, infraestructures, llengua o renovació de les institucions, com molt especialment en els acords fruit de la Taula de Diàleg entre els governs català i espanyol. El retrobament entre catalans i entre catalans i la resta d’espanyols i la cooperació entre institucions han pogut així començar a obrir-se de nou camí.

Alhora, el model progressista de resposta a la crisi concatenada de la pandèmia per covid-19 i la guerra d’Ucraïna impulsat amb convicció i tenacitat pel Govern d’Espanya presidit per Pedro Sánchez, juntament amb l’acció valenta dels ajuntaments catalans sovint més enllà de les seves competències formals, així com l’empenta i la gran capacitat de resiliència del teixit social i econòmic del nostre país (empreses, sindicats, autònoms, associacions, ONG’s, universitats i centres de recerca), han permès pal·liar els seus efectes sobre el teixit productiu i les famílies.

La consolidació de la nostra aposta pel diàleg ha començat a donar els seus fruits, tant amb els importants pactes assolits al Parlament de Catalunya en matèria de pressupostos, infraestructures, llengua o renovació de les institucions, com molt especialment en els acords fruit de la Taula de Diàleg entre els governs català i espanyol.

Tant a les eleccions municipals com a les eleccions generals, les llistes socialistes han obtingut la majoria dels vots dels catalans i les catalanes portant-nos a guanyar unes eleccions a Catalunya tres vegades consecutives. Des d’aquesta legitimitat i responsabilitat, en aquesta nova Diada de Catalunya, els i les socialistes que formem el PSC encoratgem tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya a seguir empenyent conjuntament en aquesta direcció del diàleg i del progrés i a forjar col·lectivament l’esforç de posar definitivament el nostre país en marxa, aprofitant totes les seves enormes possibilitats i abordant tots els reptes globals que ens impacten com arreu.

Els i les socialistes de Catalunya estem esperançats en la capacitat del nostre país, i el nostre territori, per assolir un futur millor. Un futur en una Catalunya que haurà superat les ferides de la seva divisió, que haurà retrobat la seva cohesió social i la seva convivència

Els i les socialistes de Catalunya estem esperançats en la capacitat del nostre país, i el nostre territori, per assolir un futur millor. Un futur en una Catalunya que haurà superat les ferides de la seva divisió, que haurà retrobat la seva cohesió social i la seva convivència, que haurà reduït les seves desigualtats i generat una prosperitat compartida, que haurà avançat encara més en la igualtat entre dones i homes i en la integració de la diversitat, que haurà recuperat el seu lideratge social i econòmic en l’Europa unida de la democràcia i l’estat del benestar i en l’Espanya del progrés, les llibertats i la pluralitat territorial i cultural. Un futur que volem continuar servint com hem fet des de fa més de quaranta anys, en els moments de bonança i en els moments més complicats.

Per molts anys, Catalunya. Visca l’Onze de Setembre, visca Catalunya.

Òscar Ordeig

Primer Secretari del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran i diputat al Parlament de Catalunya.