Opinió

La Seu de tots, una ciutat referent en qualitat de vida al Pirineu i al País

Afronto amb molta il·lusió i ganes l’enorme repte d’encapçalar la candidatura de Junts per la Seu per a les properes eleccions municipals del maig del 2019 a la Seu d’Urgell.

La Seu d’Urgell és la ciutat que m’estimo de cor, una ciutat que m’ha vist créixer i a la qual he decidit viure amb la meva família. La capital de l’Alt Urgell i del Pirineu, on tots els urgellencs i les urgellenques tenim la gran sort de gaudir d’un entorn privilegiat, envoltats de natura. Alhora comptem amb els serveis que una capital de comarca ens ofereix, i ens ha de continuar oferint, mes i millor, en el futur. El gran repte per als propers anys que se’ns presenta és convertir la nostra ciutat en un referent en qualitat de vida, al Pirineu i a Catalunya. Tenim els ingredients, la voluntat i el coneixement per a fer-ho. Sempre hem sentit a dir que si tenim salut, la resta és més fàcil d’aconseguir, per tant hem de treballar per tenir el millor entorn saludable possible, i l’Alt Urgell ens ofereix enormes possibilitats per aconseguir-ho.

Els metges avaluem que, de tots els determinats de salut que aconsegueixen que visquem el màxim de temps i amb la millor qualitat de vida possible, els dispositius sanitaris (ambulatoris, hospitals) representen només un 20%. El 80% restant depenen de factors tan importants com l’estil de vida, l’alimentació, l’activitat física, els factors ambientals, d’evitar els tòxics (alcohol, tabac, contaminació...). Per tant, per millorar la nostra vida, en anys i en qualitat de vida, és imprescindible actuar en tots aquests factors. Aquests criteris, aplicables a les persones, també son vàlids per a les comunitats i, per tant, plenament vigents pel projecte de futur d’una ciutat com la Seu.

Us imagineu una ciutat tranquil.la, una ciutat amb camins escolars segurs, amb senders per a tothom (caminant, corrent, amb bicicleta...), amb parcs oberts per a tothom, on petits i grans puguin practicar esport a qualsevol racó, una ciutat oberta al riu i a la natura, una ciutat que aposta per les energies renovables, neta, pura.

Alhora, una ciutat connectada al món, com tota capital del segle XXI. I això les noves tecnologies ens ho permeten i ens ho faciliten molt. Hem de saber aprofitar aquestes tecnologies per crear noves oportunitats laborals pel nostre jovent, per tots els urgellencs i urgellenques. Son aquestes noves oportunitats laborals, combinades amb les tradicionals de la nostra ciutat i entorn, les que ens han de permetre retenir tot el nostre talent i incorporar-ne de fóra, de tots aquells que busquen la combinació perfecta entre qualitat de vida i oportunitats laborals.

Qualitat de vida i prosperitat. Una ciutat verda, una ciutat connectada, una ciutat amb oportunitats que aprofiti el talent, una ciutat amb serveis. Aquesta és l’equació que a Junts per la Seu ens agradaria trobar-li la solució, i per la que treballarem de valent, junts, per aconseguir-la.

Jordi Fàbrega i Sabaté. Candidat de Junts per la Seu a l’alcaldia de la Seu d’Urgell