Opinión

Més sobre la quàntica

Parlàvem de la importància de la mecànica quàntica dins del món ultratecnològic en què vivim. Certament la quàntica és una part de la física que pot arribar a sorprendre quan s’estudia amb un cert nivell de detall.

Malgrat tot, la quàntica és una disciplina científica perfectament matematitzada, que permet fer prediccions ben mesurables i que de fet, ha estat comprovada empíricament en mutltitud d’ocasions.

Així doncs, sobta una mica que algunes persones, aprofitant-se en aquesta aparent complexitat de la mecànica quàntica i de la ignorància del comú dels mortals en aquests temes tan abstrusos, decideixi treure’n profit difonent tot un seguit d’afirmacions sense cap fonament.

No és estrany sentir a parlar de la consciència quàntica, energies quàntiques, medicina quàntica, meditació quàntica i altres coses per l’estil. Podeu estar tranquils: res de tot això té cap fonament físic. Una altra cosa són les creences, molt respectables, que cadascú pugui tenir, però llavors entrem en el terreny de la fe, no ho confonem amb la ciència.

comentaris