Opinió

Perseverar!

No hi ha temps pels desànims, això que tenim a tocar és tan gran i important que no hi ha opció a renunciar a cap oportunitat d’avançar un sol pas. I les properes eleccions del 20D, són un altre pas, un altre gest. Ara, menys que mai, hem de defallir. Ara, toca empènyer i insistir. Ningú va dir que aquest fos un camí fàcil, però mai havíem estat tan a prop d’aconseguir-ho. Com diu en Joan Tardà “si algú està cansat, que reposi però només cinc minuts, el 20D tothom a votar!”

La manera de fer-nos sentir són les urnes, i per això si el 20D tenim les urnes a Catalunya els catalans i catalanes ens hi hem de llençar de cap, per davant de tot som demòcrates.

Hem de ser astuts i usar les eines que tenim a l’abast per aconseguir el nostre objectiu. No serà fàcil, ens caldrà, entre moltes altres coses, paciència i molta motivació, perquè la seva estratègia és anar-nos-la minant. El partit també es juga a camp contrari, i allà hem de guanyar-lo igual que hem fet aquí.

Nosaltres, estem molt orgulloses de formar part d’una societat civil capaç d’aconseguir que Catalunya esdevingui un Estat. Una societat madura que d’una manera serena i raonada, vol ser lliure i sobirana, i no vol permetre que ningú li vagi a la contra ni la menyspreï.

Totes dues, formem part d’un territori acostumat a ser menystingut i oblidat, el Pirineu, però els nostres pobles han demostrat en aquests moments tan rellevants, estar absolutament compromesos amb el procés i la nostra gent ha sortit al carrer, a dir alt i clar que vol ser independent. A cada acció democràtica hem respost com calia, aquí no hi ha hagut dubtes. Nosaltres ho tenim clar. Volem una República Catalana!

Mai com ara, havia estat tan possible aconseguir tenir més representació a Madrid, i a més a més, que fos femenina i pirinenca, ara hi som, som la Carme Lostao d’Oliana i l’Anna Azamar de Sort. Ajudeu-nos a que això sigui possible, tenim les eines i tenim les ganes, només ens falta la vostra força! Sortim a votar, un altre cop, no és difícil, només cal seguir la voluntat de ser un país lliure. Perquè tal i com diu en Gabriel Rufián “No hemos nacido para resistir, hemos nacido para ganar. Sonrían, porqué el 27S ganamos y porqué el 20D ¡vamos a volver a ganar!”

Carme Lostao i Anna Azamar

Candidates del Pirineu al Congrés i al Senat per ERC.