Opinió

Millores per la Seu d'Urgell amb la feina d’ERC

El passat dilluns 9 de maig, al plenari de la Seu, vam aprovar un nou pla d’inversions de més de 2 milions d’euros. Esquerra hi vam votar a favor perquè gairebé el 75% de l’import de les partides que conté corresponen als punts inclosos per la nostra formació en el debat de pressupostos del 2016.

En el ple de pressupostos del 2016 vam condicionar el nostre suport a l’acceptació de deu punts del nostre programa, cinc dels quals fan referència a inversions, i que, efectivament, han estat inclosos en el pla d’inversions que hem aprovat aquesta setmana.

  1. Urbanització de la plaça Joan Sansa. L’obra està dotada amb gairebé un milió d’euros, equivalent al 45% del pressupost total del pla, i tenim el compromís de l’equip de govern de començar-hi a treballar imminentment perquè la seva execució s’allargui, com a màxim, fins a la primavera 2017. El paper d’ERC en la mediació entre totes les parts va ser determinant per desencallar la situació i poder fer justícia a una reivindicació veïnal de massa anys.
  2. Accés a Castellciutat. La intervenció en diferents camins del municipi inclou accessos al poble i s’engloba dins d’un pla global d’arranjament de camins de 100.000€.
  3. Aparcament a Castellciutat. Hi hem destinat una partida de 200.000 euros que equival a un 10 % del pressupost d’inversió, aproximadament. Es tracta de dotar la part baixa de Castellciutat d’unes places d’aparcament que, alhora, permetran atorgar altres usos a la Plaça de l’Arbre perquè esdevingui l’espai de trobada dels veïns.
  4. Embelliment del centre històric. Una partida de 65.000€ per obrir el carrer de la Font i donar accés a  Canonges des de Lluís Sabater i, alhora, pintar els porxos de carrer Major i Canonges i dotar-los de flors i arranjaments. Aquesta és una  actuació ineludible per tal de promoure un dels principals atractius de la nostra ciutat que, alhora pot ser l’inici de la recuperació de l’activitat comercial i veïnal de la zona.
  5. Pla de mobilitat. S’invertiran 300.000 euros, un 13% de la inversió total, a iniciar l’aplicació del pla per tal de contribuir a una millor mobilitat a la nostra ciutat.

 

El grup municipal d’Esquerra de La Seu treballem diàriament perquè les decisions més transcendentals per la nostra ciutat es prenguin amb el major consens entre tots els grups i, d’aquesta manera, fer més plurals i representatius els projectes que aprovem.

Hem acollit i fet nostres propostes de tots els grups que després hem defensat a l’hora d’aprovar-ne les seves dotacions econòmiques. Aquest és el cas de la plaça Joan Sansa o del centre històric, per exemple. Estem molt satisfets de tenir la capacitat d’escoltar i adoptar aquelles propostes que milloren els nostres projectes i, com ho hem fet, votem en conseqüència perquè tot l’esforç no quedi en bones intencions o ens aporti un rèdit polític discutible, sinó perquè les obres s’executin, tal i com les consensuem i en els terminis que acordem. Amb responsabilitat i pensant en La Seu.

Berta Vidal. Grup Municipal d’Esquerra La Seu d’Urgell