Opinió

Vergonya aliena

Estem d'enhorabona! Aquest divendres ha canviat el President del Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

I qui marxa de President? Doncs el Miquel Sala, un polític que era alcalde d’Oliana de Junts (o Convergència o PDeCAT o la Crida???), que ERC no el volia com alcalde a Oliana, però el veia prou bo com a President del Consell Comarcal de l’Alt Urgell... Difícil d’entendre aquestes juguesques polítiques...

El nou President va trigar poc a mostrar maneres amb l’oposició, amb la seva portaveu, al més pur estil “Don Vito”...

Poc temps li va faltar per encastar un ERTO als monitors escolars, sense parlar-ho amb ningú, i just a l’endemà de declarar l’Estat d’Alarma.

És trist però,... institucionalment parlant, i perdonin la ironia, que hagi de tirar la tovallola com a President... no cal que ningú és preocupi massa perquè sembla que se’ns queda com a Conseller...

I qui serà la nova presidenta? Serà la Josefina Lladós, alcaldessa de Ribera d’Urgellet, una persona que sembla que en les seves estones lliures es dedica a insultar per twitter a tort i a dret. Trobem insults al Pablo Echenique dient-li “subnormal” o “burro”, dient que el Gabriel Rufian és una “rata”, qualificant de “puta rata paniquella fastigosa” al Miquel Iceta o insultant a l’Òscar Ordeig dient que és el “tonto del poble” quan és el candidat que va guanyar les eleccions municipals de maig del 2019. Quina sort que tenim de tenir-la de presidenta!. Reconec que tinc enveja, a mi, encara no m’ha insultat, senyal que “pinto poc” i que encara no arribo a “tonto del poble”.

I qui serà la nova presidenta? Serà la Josefina Lladós, alcaldessa de Ribera d’Urgellet, una persona que sembla que en les seves estones lliures es dedica a insultar per twitter a tort i a dret.

I tot acaba aquí? Doncs no! Hi ha una dita en castellà que ve a dir que no hi ha dos sense tres. Doncs és veritat, perquè d’aquí a una mica més d’un any, tindrem el tercer president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell!... Això sí, aquest serà d’ERC, si fos per mi, ja el podríem gaudir ara mateix i ens estalviem el “teatret” de demà .

Hem d’agrair profundament a ERC perquè gràcies a ells i a la seva imprescindible col·laboració i baixada de pantalons constant serem no només campions en despoblament i pobresa de tota Catalunya, sinó que també serem els campions en número de presidents. En comptes d’intentar canviar les coses i que la gent pugui viure millor, l’única cosa que es canvia constantment és de President... Com si fossin cromos!

De veritat gràcies!! I de nou, perdonin la ironia... és l’únic remei que conec contra l’impotència...

En fi, demà aniré com sempre a mirar de fer la meva feina. No em demanin però, que accepti de bon grat aquesta mena de “ vodevil comarcal”, sobrer sempre, i més ara, tenint en compte la situació que estem vivint... i la que ens espera...

Toni Mas Buchaca

Regidor de Compromís X Peramola i conseller comarcal