Opinió

Abans, ara i sempre al costat de la Seu i Castellciutat

No és excepcional veure com en municipis on hi hagut un canvi de govern després de les eleccions municipals, els que ara estan a l’oposició posen pals a les rodes per fer avançar el municipi o bé critiquen el que ells no van ser capaços de fer, estant a govern. Justificar-se amb arguments tipus “quan ells estaven a l’oposició feien això i més”, per mi no és vàlid.

A ningú li hauria d’estranyar que allà on puguem ajudar a millorar el nostre municipi, nosaltres hi serem.

El nostre grup municipal ha estat a l’oposició, ha estat a govern i ara torna a estar a l’oposició, i en tots els casos l’objectiu ha estat sempre el mateix, servir a la Seu i Castellciutat. Per aquest motiu, a ningú li hauria d’estranyar que allà on puguem ajudar a millorar el nostre municipi, nosaltres hi serem.

Un bon exemple d’això l’hem tingut aquesta setmana amb la visita del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, a l’Ajuntament de la Seu. La legislatura passada vam iniciar molts projectes que, pels ritmes de l’administració o per causes sobrevingudes (com la pandèmia, la crisi de subministraments...) no es van poder culminar. Molts d’aquests projectes seran una realitat gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de la Seu i altres administracions, entre elles, la Diputació de Lleida. Estem parlant, per exemple, de la construcció del nou centre d’INEFC Pirineus, la rehabilitació de l’hospital comarcal o el mundial de piragüisme del 2027.

Quan la setmana passada l’alcalde Barrera ens va demanar si podíem ser presents a la reunió amb el president de la Diputació, per veure l’estat dels compromisos polítics adquirits en la darrera legislatura, nosaltres no vam dubtar en respondre que allà seríem.

Quan la setmana passada l’alcalde Barrera ens va demanar si podíem ser presents a la reunió amb el president de la Diputació, per veure l’estat dels compromisos polítics adquirits en la darrera legislatura, nosaltres no vam dubtar en respondre que allà seríem. I és que per nosaltres la política és això, servir i ajudar pel bé del nostre territori. I tal com ens esperàvem, el president ha mantingut els compromisos adquirits.

Això, que hauria de ser normal i habitual, en molts casos veiem com no ho és, i que hi ha qui, amb els canvis de color polític, perd la visió del l’objecte del perquè hi som a l’Ajuntament (o a l’administració que sigui), només preocupant-se de fer quedar malament a l’altre. En el nostre cas ho tenim clar, hi som per estar al costat de la Seu i Castellciutat.

Francesc Viaplana Manresa

Portaveu del Grup Municipal d’ERC a la Seu d’Urgell