El Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya participarà a la Fira del bolet i el boletaire del Solsonès organitzant diverses activitats, que començaran el dijous 20 d’octubre, a les sis de la tarda, amb un taller de cuina de bolets amb maridatge, a càrrec de Joan Font, xef i cap de cuina, i David Picazo, sommelier i cap de sala del restaurant Can Puig (Clariana de Cardener). Es farà a la sala d’actes de l’edifici del Seminari.
Pel dissabte 22 d’octubre, s’ha organitzat una sortida micològica a la finca Monegal. Es sortirà de la Plaça del Camp, a dos quarts de nou del matí, i del Punt d’informació turístic de Sant Llorenç de Morunys, a un quart de deu. El mateix dia, a les cinc de la tarda, es farà un taller de conserva de bolets a càrrec d’Oriol Pallarès, a la Sala Gris. Aquest taller s’ha organitzat conjuntament amb el Consorci Leader Catalunya central.
A partir de les cinc, també es podrà visitar l’exposició de bolets, a l'entrada de l'Ajuntament de Solsona, organitzada conjuntament amb el Grup de Natura del Solsonès i el Projecte StarTree, on es veuran les espècies recollides a la sortida del matí.
Per assistir al taller de cuina del dijous, a la sortida i al taller de conserves de dissabte, cal fer inscripció prèvia, ja que les places són limitades, per telèfon al 973 48 16 44 (de 8 a 15h) o per correu a [email protected]. Totes les activitats són gratuïtes, excepte el taller del dijous, que té un preu de 10 €.
El programa de la fira
Dijous 20 d’octubre
18 h
Taller de cuina amb bolets a càrrec de Joan Font, cap de cuina i David Picazo, sommelier i cap de sala del restaurant Can Puig (Clariana de Cardener).
Preu: 10 €. Places limitades. Cal fer inscripció prèvia per telèfon al 973 48 16 44 (de 8 a 15 h) o per correu a [email protected]
Ho organitza: Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Consorci Leader, Gustum, DARP i FEADER
Lloc: CTFC Edifici del Seminari
Divendres, 21 d’octubre
21.30 h
Sopar – degustació: “La cuina de tardor”
A càrrec de: Hostal Restaurant el Forn de Su i Restaurant el Solsonès (Càmping)
Preu: 18 euros per persona. Places limitades, cal apuntar-se a l’Oficina de Turisme del Solsonès (Ctra. de Bassella, 1 – 973 48 23 10)
Hi col·labora: Gremi d’Hostaleria del Solsonès, Celler Xavier Clua, Cava Vilarnau, Aigua Font Vella i Pastisseria el Passeig
Lloc: pati Gòtic del Consell Comarcal del Solsonès
Dissabte, 22 d’octubre
8.30 a 14 h
Sortida micològica a la finca Monegal (ruta micològica)
Reagrupament a les 9:15 h al Punt d’Informació Turístic de Sant Llorenç de Morunys
Per inscripcions: [email protected]
Ho organitza: Grup de Natura del Solsonès, CTFC i projecte Star Tree
Lloc de sortida: plaça del Camp. Es tornarà a les 14 h (aprox.)
De 10 a 21 h
Mercat del bolet i de productes artesanals de la comarca
Lloc: plaça Major
Venda d’artesania i demostracions d’arts i oficis
Lloc: plaça de l’Església i carrer de Sant Miquel
11 h
Taller de bolets amb llana: combinarem tècniques de ganxet, feltre i alguna sorpresa més! Adaptat per a totes les edats. Durada aproximada de 30 minuts.
Preu: 5 € els petits i 9 € els grans
Ho organitza: mans i mànigues
Lloc: c. de Sant Miquel
17 h
Visita oficial a la Fira a càrrec de les autoritats locals i comarcals.
Obertura de l’exposició de bolets recollits pel Grup de Natura del Solsonès
Ho organitza: Grup de Natura del Solsonès, Societat Catalana de Micologia, CTFC i projecte StarTree
Lloc: entrada de l’ajuntament de Solsona
Taller de bolets amb llana: combinarem tècniques de ganxet, feltre i alguna sorpresa més! Adaptat per a totes les edats. Durada aproximada de 30 minuts.
Preu: 5 € els petits i 9 € els grans
Ho organitza: mans i mànigues
Lloc: c. de Sant Miquel
Taller de conserva de bolets a càrrec d’Oriol Pallarès
Places limitades. Cal fer inscripció prèvia per telèfon al 973 48 16 44 (de 8 a 15h) o per correu a [email protected]
Ho organitza: Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Consorci Leader, Gustum, DARP i FEADER
Lloc: sala Gris
18 h
Taller infantil: Els exploradors de la sal: experiments senzills per conèixer bé l’or blanc
Ho organitza: Fundació Cardona Històrica i Ajuntament de Cardona
Lloc: plaça major
19 h
Tastet presentació de les 12es Jornades Gastronòmiques de Tardor del Solsonès
Preu: tiquet 6 euros, inclou 2 tastets més copa de vi
Ho organitza: Gremi d’Hostaleria del Solsonès
Hi col·labora: Celler Xavier Clua, Cava Vilarnau i Aigua Font Vella
Lloc: plaça Major
Diumenge, 23 d’octubre
De 10 a 14 h
Mercat del bolet i de productes artesanals de la comarca
Lloc: plaça Major
Venda d’artesania i demostracions d’arts i oficis
Lloc: plaça de l’Església i carrer de Sant Miquel
Trobada de tardor de col·leccionistes de plaques de cava
Ho organitza: ACP del Solsonès
Lloc: plaça de Palau
D’11 a 14 h
Tallers de bolets per a nens i nenes a càrrec de Laia Ribas
Ho organitza: Grup de Natura del Solsonès i Societat Catalana de Micologia
Lloc: plaça de l’Ajuntament
De 12 a 14 h
Degustació de la tapa de la fira
Preu: 3,50 € (tapa + copa de vi)
Ho organitza: La Gatera
Lloc: plaça Major
12 h
Lliurament de premis dels concursos de la Fira
Lloc: plaça Major
Sorteig de premis del concurs Anem a buscar bolets amb la UBIC
Exposicions:
Exposició del concurs de dibuixos de bolets realitzats per alumnes de les escoles de la comarca. Lloc: sala Francesca de Llobera del Consell Comarcal del Solsonès
Exposició de bolets recollits pel Grup de Natura del Solsonès amb visites guiades amb material divulgatiu a càrrec de la Societat Catalana de Micologia i petit concurs per a identificar alguns bolets vistos en l’exposició. Lloc: entrada de l’ajuntament de Solsona. Horari: dissabte de 17 a 20 h i diumenge d’11 a 14 h i de 17 a 20 h
Concursos de la Fira:
-9a edició del bolet més gran
-9a edició del bolet més original
Condicions: cal portar els exemplars a la botiga el Drac (plaça Major) abans del diumenge a les 12 h
-6a edició del concurs per qui porti més espècies de bolets identificades
Condicions: cal portar els exemplars a l’entrada de l’Ajuntament de Solsona (exposició de bolets) abans del diumenge a les 12 h
Plaques de cava de la Fira
L’Associació de Col·leccionistes de Plaques de Cava del Solsonès presentaran el diumenge el matí a la plaça del Palau Episcopal tres noves plaques: el Gegant Vell de Solsona (sèrie folklore solsoní), l’Associació Fènix (sèrie entitats solsonines) i la de la 9a Fira del Bolet i el Boletaire del Solsonès.
12es Jornades Gastronòmiques de Tardor
Fins el 13 de novembre els establiments del Gremi d’Hostaleria del Solsonès t’ofereixen les millors tapes maridades amb els millors vins i uns originals menús de tardor. Participa en el concurs i guanya un dinar o sopar per a dues persones en un restaurant de la comarca.