SALUT

Martina Ferrer: “Hem de dedicar més temps a fer la compra i a cuinar”

La Martina Ferrer és nutricionista i experta en psiconeuroinmunologia. Va néixer a Ossera i després de viure molts anys a fora ha tornat al poble des d’on treballa com a Nutricionista i PNI abordant, a més de temes d’alimentació, treball d’hàbits de vida. A banda de l’assessorament virtual, també visita a la Seu d’Urgell els dimecres, i a Solsona els divendres.
martina
photo_camera La Martina Ferrer, al seu despatx.

Cada cop són més comuns, a totes les edats, els problemes d’alimentació. Com els tractes?

Amb una visió integral de l’organisme. Amb la nutrició com a eina terapèutica però també treballant els hàbits que van des de com descansem, a l’activitat física que fem o a la gestió de les emocions, entre d’altres aspectes.

Es fa un seguiment mèdic dels pacients? Fas un seguiment dels pacients?

Sí. Durant tot el procés terapèutic faig un acompanyament dels pacients amb sessions cada 6 o 8 setmanes, en funció de cada persona i cada persona. A més, acostumo en la majoria de casos, a demanar analítiques completes que em serveixen per completar la informació per abordar el tractament. I En funció de les analítiques valoro si cal fer un treball de suplementació i sumar hàbits que els ajuden a recuperar una bona salut.

Anem massa estressats, dediquem poc temps a cuidar el nostre cos i la nostra ment i no som conscients dels problemes que poden comportar, per exemple, l’estrès o un abús de les pastilles per dormir o dels antidepressius. Hauríem de baixar una mica el ritme, no acceptar ni normalitzar alguns dolors i prioritzar el fet de gaudir de les petites coses bàsiques

martina2
La Martina és nutricionista i experta en psiconeuroinmunologia.

La vida que portem ens ajuda a estar sans?

No gaire. En general, anem massa estressats, dediquem poc temps a cuidar el nostre cos i la nostra ment i no som conscients dels problemes que poden comportar, per exemple, l’estrès o un abús de les pastilles per dormir o dels antidepressius. Hauríem de baixar una mica el ritme, no acceptar ni normalitzar alguns dolors i prioritzar el fet de gaudir de les petites coses bàsiques.

Coses bàsiques com ara què?

Com ara el contacte amb la natura, prendre el sol, tenir bons moments de descans, procurar sentir-nos bé o, coses tan importants com dedicar més temps a fer la compra i a cuinar nosaltres mateixos el que hem comprat… En definitiva, tornar al sentit comú i a fer algunes coses com les feien abans els nostres pares i mares.

Més info: https://martina-ferrer.com/

Més a Entrevistes