Opinió

Compromís per La Seu: Il·lusió per sumar i canviar

Sota el títol “Compromís X La Seu: La Seu, la nostra prioritat” el passat divendres es va presentar un nou projecte per sumar persones amb diferents sensibilitats i construir una alternativa a la nostra ciutat. Durant l’acte, es va fer una conferència, a través d'una projecció, per fer una diagnosi de la situació actual i llançar diferents propostes i compromisos de futur. També va servir de tret de sortida per obrir un debat i un procés de participació entorn de la nova Plataforma per sumar ciutadans i ciutadanes que vulguin impulsar una alternativa que inverteixi les males dades econòmiques i socials del moment actual a casa nostra. Cal recordar que, lamentablement, les dades de pèrdua de població, de l’atur i de la disminució de la renta per càpita a La Seu són les pitjors de tot el Pirineu. Una tendència que cal invertir de manera urgent, i sense dilació, amb un nou projecte i noves persones que permetin recuperar les posicions perdudes.  

Al mateix temps, la nova Plataforma ha de generar un nou projecte de ciutat que il·lusioni, de nou, als ciutadans i que obri una nova etapa de prosperitat pels propers anys.

Avui, és més necessari que mai no resignar-se davant de les dificultats i intentar sumar esforços i sensibilitats diferents per poder avançar. Això, amb un objectiu comú, provocar un revulsiu a la nostra ciutat per recuperar dinamisme econòmic, social i cultural. Per fer-ho, es varen presentar tres grans Compromisos de treball i un ampli ventall d’accions per tirar-los endavant. El primer, amb la transparència i noves maneres de fer política. El segon, amb els serveis públics. I el tercer, amb l’ocupació i la creació de llocs de treball.

Al finalitzar la presentació es va obrir un debat entre el públic per reflexionar entorn de  les propostes presentades i sobre la necessitat que tots els ciutadans es comprometin amb el futur de La Seu i amb la Plataforma. Les intervencions es varen centrar, bàsicament, en la preocupació per la pèrdua de població i l’empobriment de La Seu dels darrers anys. També en les ganes de recuperar la il·lusió amb un projecte col·lectiu engrescador. O, en la voluntat de guanyar en major proximitat amb els ciutadans i amb una nova manera de fer política, més transparent i propera.

Així mateix, resulta més necessari que mai fer una defensa més intensa del Pirineu i recuperar els serveis i inversions públiques perdudes durant els darrers anys. El tancament de serveis públics al Pirineu i la reducció dràstica de les inversions de les diferents administracions són inacceptables i condemnen les zones de muntanya a la marginació.  

La Plataforma Compromís X La Seu continuarà fent actes i debats per convidar a totes les persones que vulguin a capgirar la situació actual i a participar en un projecte col•lectiu obert a tothom i de canvi.

De les situacions més adverses i desfavorables se’n poden treure noves oportunitats. Tot i això, això només serà possible amb noves idees, noves persones i noves maneres d’actuar. I aquesta és la nostra raó de ser; impulsar un nou projecte, amb un nou equip i amb una nova manera de fer les coses. T’esperem!