Opinió

El ioga: un gran aliat durant la pandèmia

Amb tota la situació que estem vivint, ara més que mai, hem de connectar-nos amb nosaltres mateixos. Hem d’aprendre a escoltar-nos tant a nosaltres com al nostre cos.

I us preguntareu, com podem fer-ho?

Doncs bé, la resposta és molt senzilla, apagant la televisió i deixant d’escoltar notícies i problemes per uns instants i evidentment, aquietar la ment. Deixar d’estar constantment pensant i parar per a escoltar el que realment necessites.

I per poder aquietar la ment, has d’estar present en l’aquí i l’ara. Has de portar consciència plena al present moment. I per això, tenim el ioga i la meditació, grans aliats en els temps que ens ha tocat viure.

El ioga ens porta per un viatge de moviments, postures (asana), respiracions (pranayama) i transicions que ens preparen el cos per a poder endinsar-nos en la meditació. Una meditació molt necessària per a poder transcendir l’ego i poder ajudar els altres.

Tant si fas teletreball, com si et passes el dia de peus i/o caminant, la millor manera de tornar a casa, de tornar al teu jo verdader, és fent aquest viatge de transformació que et proporcionarà el ioga. Sigui quin sigui l’estil de ioga que escullis, segur que et beneficiarà d’una manera o altra.

Per exemple, si fas teletreball, i estàs tot el dia assegut o asseguda, jo recomano un ioga més dinàmic (Hatha Raja Ioga, Vinyasa Ioga...), en canvi, si ets de les persones que es passen la major part del dia de peus i/o caminant, jo recomano un ioga més tranquil, més suau (Yin Ioga, Ioga restauratiu...). Tant un estil com l’altre, et preparen per a la meditació. Per poder endinsar-te cap a l’interior i aturar els pensaments. I a poc a poc, amb la pràctica constant, s’aconsegueix arribar cada vegada més endins. I ja et dic, que molt poques persones són les que arriben fins al fons de tot. És un espai molt profund.

IMG_8971

Tant si fas teletreball, com si et passes el dia de peus i/o caminant, la millor manera de tornar a casa, de tornar al teu jo verdader, és fent aquest viatge de transformació que et proporcionarà el ioga. Sigui quin sigui l’estil de ioga que escolleixis, segur que et beneficiarà d’una manera o altra

Avui en dia hi ha diferents opcions per poder practicar ioga. Una d’elles és trobar un centre al costat de casa teva que t’agradi. Una altra bona opció, i més en la situació que estem vivint, seria fer les classes per internet, online o en diferit. En aquest últim cas, et recomano que trobis el teu propi espai a casa teva i, per exemple, pots iniciar
la teva pràctica fent classes d’algun canal del YouTube. I quan la pandèmia ens ho permeti, començar a anar als centres per fer la teva pràctica de manera presencial.

En resum, apaga la televisió per una estona i dedica’t uns instants a tu. Crea o troba el teu espai i comença a practicar ioga i meditació.

Escolta’t i atura la ment.

Noemí Vidal Iglesias
IG: @noesgreenway
Professora de ioga, especialitzada en hatha raja ioga i Yin ioga, entre d’altres.