Opinió

Gestions urgents, senyors polítics

Gestions urgents, senyors polítics:

1-L’obligatorietat d’usar mesuradors de CO2 i filtres d’aire (HEPA). Els primers per controlar el perill o probabilitat de contagi en llocs tancats per manca de ventilació (aules, piscines, gimnasos, teatres, conferències, restaurants, museus, etc.). I els filtres per eliminar tots els microbis. Són econòmics i l’administració pot subvencionar-los, de la mateixa manera que s’ha fet amb els ordinadors per les escoles.

2-Avançar l’hora del toc de queda a les 18 hores. Com s’ha fet a França, amb lo qual es pot controlar millor a tota la gent que ara està pel carrer fins a les 22h o les 23h.

3-Facilitar i agilitzar la vacunació. És molt urgent vacunar. S’estan perdent molts dies pels protocols que se’ls posen a les residències, als hospitals o als CAPS. S’han d’aprofitar també els dies festius, com van fer a Astúries des d’un començament. S’han de facilitar espais per vacunar. Hi ha moltíssima gent que sap posar injeccions i que s’han ofert voluntàriament com els farmacèutics, els dentistes, els sanitaris jubilats i el personal d’infermeria.

4-Facilitar la utilització dels test d’antígens. També es podrien subvencionar. Són fàcil d’utilitzar, per fer servir abans d’una reunió familiar, d’amics o per assistir a un concert, una competició esportiva o una conferència. No pot ser que a Andorra tinguin un preu de 12 euros i a Espanya d’entre 30 i 50 euros i amb una prescripció del metge.

Facilitar la utilització dels test d’antígens. També es podrien subvencionar. Són fàcil d’utilitzar, per fer servir abans d’una reunió familiar, d’amics o per assistir a un concert, una competició esportiva o una conferència. No pot ser que a Andorra tinguin un preu de 12 euros i a Espanya d’entre 30 i 50 euros i amb una prescripció del metge

Amb aquestes 4 mesures que suggereixo, que no tenen res d’originals, tindríem una ràpida millora de la situació actual. Son mesures que ha d’aplicar l’Administració, no els particulars.

Ja està bé de culpabilitzar als ciutadans de tot.

Manolo Suárez. Biòleg. La Seu d’Urgell