Imprimir

Les Xarxes de museus del Pirineu i el Litoral veuen la necessitat d'agermanament entre equipaments 

viurealspirineus | 01 de octubre de 2018

Imatge de la reunió que els responsables dels museus van fer a Salàs de Pallars
Imatge de la reunió que els responsables dels museus van fer a Salàs de Pallars

Durant les Jornades formatives 'Museus i exposicions temporals' que aquest divendres van finalitzar a Salàs de Pallars, al Pallars Jussà, es va detectar la necessitat d'agermanament entre els museus del Pirineu i del Litoral a partir de temàtiques conjuntes com podria ser la sal o el comerç.

Els responsables d'equipaments museístics també van plantejar la possibilitat de fer recerca amb temes d'interès compartits des del punt de vista històric i van parlar de la transhumància o les trementinaries. Aquestes jornades de treball van servir per començar a establir noves línies de cooperació entre les Xarxes de museus del país i, sobretot entre el Pirineu i la Mediterrània, dos territoris que tot i estar allunyats geogràficament, tenen molts relats a compartir.

Durant la jornada d'aquest any els participants han analitzat el paper de les exposicions temporals i els responsables de museus han trobat la raó de ser en la dinamització que suposen al territori i també van valorar positivament el motiu econòmic que hi pot haver al darrere. Permet al públic que ja ha visitat un equipament tornar-hi per visitar aquestes mostres que van canviant amb el temps.

Per tal de minimitzar costos de producció i maximitzar el rendiment d'aquestes exposicions temporals els responsables d'equipaments aposten per treballar en xarxa i compartir tècnics i projectes.

Els organitzadors han apostat per donar continuïtat a aquestes jornades formatives que s'organitzen entre la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana i la Xarxa de Museus i Equipaments patrimonials de l'Alt Pirineu i Aran, amb el compromís que el 2018 tindria lloc una tercera part al litoral tarragoní.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/cultura/xarxes-museus-pirineu-i-litoral-veuen-necessitat-dagermanament-equipaments/20181001083123012433.html


© 2019 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]