Imprimir

La Vall de Boí arriba a un acord per al desplegament d’internet al municipi

viurealspirineus | 23 de mayo de 2020

Taüll, amb l'església de Santa Maria en primer  pla/Centre del Romànic de la Vall de Boí
Taüll, amb l'església de Santa Maria en primer pla/Centre del Romànic de la Vall de Boí
Wicat fa arribar l’internet de molt alta capacitat a l’Alt Pirineu mitjançant circuits troncals de la Fibra Òptica de la Generalitat (XOC)

L’Ajuntament de la Vall de Boí ha arribat a un acord amb l’operador d’internet Wicat per al desplegament d’internet a tota la vall.

Segons fonts municipals, el consum d’internet és cada cop més elevat, tant per treballadors que fan teletreball, com alumnes que continuen les seves classes telemàticament, i també per la necessitat de fer arribar internet d’alta velocitat al municipi i poder mantenir unes bones comunicacions i generar igualtat d’oportunitats entre territoris,

Radioenllaç

Wicat fa arribar l’internet de molt alta capacitat a l’Alt Pirineu mitjançant circuits troncals de la Fibra Òptica de la Generalitat (XOC). Aquesta senyal d’alta capacitat es distribueix a l’usuari final, des de la xarxa de repetidors de Wicat, mitjançant ràdioenllaços (sistema anomenat també Fibra-Ràdio o Air Fiber). Aquesta tecnologia, en constant evolució, permet connexions inicialment de fins a 30 Mbps que s’aniran ampliant segons vagin augmentant les necessitats d’ample de banda dels usuaris.

En zones com la Vall de Boí on la dispersió i la baixa densitat de la població dificulten la viabilitat econòmica de la FTTH (fibra fins a la llar, per les seves sigles en anglès), la última milla amb radioenllaç permetrà disposar d’internet d’alta velocitat de forma immediata i a tots els nuclis de població de la Vall. Aquest sistema ja està en funcionament a les comarques veïnes dels Pallars Jussà i Sobirà.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/alta-ribagorca/vall-boi-arriba-acord-per-desplegament-d-internet-municipi/20200523134151019214.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]