Imprimir

Unió de Pagesos organitza a la Seu una jornada sobre els efectes del canvi climàtic en boscos i pastures de muntanya

viurealspirineus | 25 de febrero de 2019

Boscos i canvi climàtic/CREAF
Boscos i canvi climàtic/CREAF

La jornada té lloc en el marc del projecte Life Clinomics, que analitza els impactes del canvi climàtic i les possibles mesures d’adaptació en l’agricultura, la ramaderia i la silvicultura, entre altres àmbits.

El sindicat agrari Unió de Pagesos organitza aquest dimarts, 26 de febrer, a les 10'30h al CETAP de la Seu d’Urgell (Alt Urgell) la jornada Efectes del canvi climàtic en els boscos i les pastures de muntanya. Prediccions climàtiques i gestió per a l’adaptació. La jornada té lloc en el marc del projecte Life Clinomics, que analitza els impactes del canvi climàtic i les possibles mesures d’adaptació en l’agricultura, la ramaderia i la silvicultura, entre altres àmbits. 

El projecte està subvencionat per la Unió Europea i coordinat per la Diputació de Barcelona. Els socis que en formen part són Unió de Pagesos, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE), UGT, CCOO i la Cambra de Comerç de Barcelona.

Programa:

10.30 h El projecte Life-Clinomics. Oportunitats i reptes per adapatar-se al canvi climàtic (David Vivet, de l’Equip Tècnic Sindical d’Unió de Pagesos).

11 h El sector Forestal d’Unió de Pagesos. Qui som, com treballem i quina política forestal defensem (Josep Rius, responsable nacional del sector Forestal d’Unió de Pagesos).

11.30 h Pausa

11.45 h Impacte de l’escalfament del planeta en el medi natural. Quins canvis en la meteorologia podem esperar (Alfred Rodríguez Picó, meteoròleg i director de Taiko Meteorologia).

12.45 h Incendis de sisena generació i canvi climàtic. Què són, escenaris de futur i com preparar-nos (Marc Castellnou, cap del Grup d’Actuacions Forestals dels Bombers de la Generalitat; president de la Fundació Pau Costa).

13.45 h Taula rodona

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/alt-urgell/unio-pagesos-organitza-seu-jornada-els-efectes-canvi-climatic-els-boscos-i-pastures-muntanya/20190225130006013550.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]