Imprimir

Tractament fitosanitari als arbres del Passeig de la Seu per combatre el tigre del plataner

viurealspirineus | 21 de agosto de 2019

Passeig Joan Brudieu de la Seu d'Urgell/laseu.cat
Passeig Joan Brudieu de la Seu d'Urgell/laseu.cat
Es portarà a terme entre les dues a les quatre de la matinada d’aquest dimecres 21 d’agost

El Servei de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell realitzarà entre les dues i les quatre de la matinada d’aquest pròxim dimecres 21 d’agost un tractament fitosanitari als arbres del passeig Joan Brudieu per combatre el tigre del plataner, insecte que engrogueix les fulles dels arbres.

El tractament s’efectuarà a través de la polvorització d’alfa cipermetrina (insecticida) directament a les capçades dels arbres amb l’objectiu d’eliminar aquest insecte que afecta als plataners del cèntric passeig de la capital alturgellenca.

Val a dir que l’objectiu del Servei de Parcs i Jardins, tant per prevenir com per combatre aquest insecte, és substituir aquest tipus de tractament per l’endoteràpia, una tècnica que permet aplicar via injeccions l’insecticida a l’arbre a la primavera. Aquest sistema aconsegueix una eficàcia del 100% i a la vegada no contamina el medi, ja que el producte químic no es dispersa sinó que entra dins del mateix arbre.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/alt-urgell/tractament-fitosanitari-als-arbres-passeig-seu-per-combatre-tigre-plataner/20190821133000015633.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]