Imprimir

Territori implantarà barreres antiallaus a la C-28, a Alt Àneu

viurealspirineus | 04 de junio de 2020

Cartell que indica que el port de la Bonaigua segueix tancat per perill d'allaus/Marta Lluvich
Cartell que indica que el port de la Bonaigua segueix tancat per perill d'allaus/Marta Lluvich
L'execució de les obres tindrà un pressupost estimat en 300.000 euros

El Departament de Territori i Sostenibilitat té en licitació la redacció del projecte constructiu que definirà les actuacions necessàries per a la implantació de barreres antiallaus a la C-28 (Port de la Bonaigua) a Alt Àneu, al Pallars Sobirà. La redacció del projecte es licita per un import de 38.000 euros i un termini de cinc mesos. Es preveu que aquesta actuació de seguretat viària comporti una inversió de 300.000 euros. L'actuació s'emmarca en els treballs per afavorir la mobilitat i la seguretat viària en la carretera que comunica la Val d'Aran i el Pallars Sobirà.

L'actuació que ara s'impulsa correspon a la col·locació de barreres antiallaus a la part baixa del talús del marge esquerre de la carretera, en un tram d'uns 100 metres de longitud, a l'entorn del quilòmetre 53,5. El projecte definirà i valorarà el tipus de barreres a instal·lar, alhora que els treballs previs necessaris per la seva implantació.

Mapa de l'indret objecte d'estudi per posar antiallaus. (horitzontal)

La carretera C-28, eix de comunicació entre la Val d'Aran i el Pallars Sobirà, passant pel Port de la Bonaigua, és objecte d'actuacions continuades per a la seva protecció contra allaus, per tal de facilitar la mobilitat. Així, l'any passat van finalitzar les obres d'implantació de barreres paraallaus a la zona del Cap de Comials, que incideix sobre un tram de la carretera C-28 també al terme municipal d'Alt Àneu, amb una inversió de 3,5 MEUR.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/pallars-sobira/territori-impulsa-projecte-per-implantar-barreres-antiallaus-c-28-alt-aneu/20200604182358019452.html


© 2021 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]