Imprimir

Taüll, on l’art romànic toca el cel

viurealspirineus | 17 de febrero de 2019

Imatge del poble de Taüll, a la Vall de Boí, amb Sant Climent en primer pla/Turisme de Catalunya
Imatge del poble de Taüll, a la Vall de Boí, amb Sant Climent en primer pla/Turisme de Catalunya

Taüll, a la Vall de Boí, ha estat guardonat amb el segell 'Poble amb Encant', que atorga l'Agència Catalana de Turisme, pel seu atractiu especial en el seu conjunt

La Consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón i el director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font, van lliurar ahir divendres 15 de febrer, el distintiu que acredita Taüll com a un dels Pobles amb Encant de Catalunya. 

Després de diverses reunions amb experts de l’Agència Catalana de Turisme i de presentar una memòria tècnica sobre els recursos que Taüll pot oferir al visitant que puguin arribar a captivar-lo, el dia 13 de juny de 2018 el comitè d’experts va considerar favorable la seva candidatura a formar part de la marca Poble amb Encant de Catalunya. “Entenent com un atractiu o bellesa especial en el seu conjunt”.

L’acte de lliurament, s'ha celebrat aquest divendres a la Sala Gòtica de la Basílica de la Seu de Manresa, va comptar amb la presència dels 15 alcaldes i alcaldesses dels municipis guardonats entre Ciutats i Viles amb Caràcter i Pobles amb Encant. Aquest distintiu és una de les marques creades pel Departament d’Empresa i Coneixement que, a través de l’Agència Catalana de Turisme, vol promoure el turisme fora dels principals pols d’atracció turística descobrint la diversitat i la riquesa cultural i paisatgística de pobles i ciutats de Catalunya.

Taüll, on l’art romànic toca el cel  

Situat en un entorn natural d’alta muntanya i rural pirinenc com és la Vall de Boí, Taüll compta amb un lloc destacat en la història de l’art i l’arquitectura mundial, doncs acull dues de les esglésies romàniques declarades Patrimoni Mundial de la Humanitat per a UNESCO l’any 2000: Santa Maria i Sant Climent de Taüll. A través d’un passeig que enllaça art, natura, paisatge i història, Taüll ofereix també propostes d’activitats d’aventura i ecoturisme gràcies a la proximitat amb el Parc Nacional d’Aigüestortes i l’estació d’esquí de Boí-Taüll així com també la tradicional baixada de falles dels pobles de la vall al mes de juliol.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/alta-ribagorca/taull-on-l-art-romanic-toca-cel/20190217133158013478.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]