Imprimir

Sort dedica la quarta edició de 'Lo Llumener' a la màgia

Feliu Sirvent | 13 de septiembre de 2019

Cartell de la quarta edició de 'Lo llumener', obra de Creixell Solduga
Cartell de la quarta edició de 'Lo llumener', obra de Creixell Solduga
És un festival d’experiències artístiques i literàries que aposta per fomentar la lectura i convidar a les famílies a gaudir mitjançant la literatura i les arts.

Sort ja té a punt “Lo Llumener, Festival Pirinenc de Literatures Infantils i Juvenils”. Aquesta és la quarta edició d’un festival de petit format d’àmbit rural i de muntanya ubicat al municipi de Sort (Pallars Sobirà – Alt Pirineu) i que enguany se celebrarà el 5 i el 6 d'octubre. És un festival d’experiències artístiques i literàries que aposta per fomentar la lectura i convidar a les famílies a gaudir mitjançant la literatura i les arts.

Per aquesta edició el festival ha volgut adoptar el MISTERI i la MÀGIA com a temàtica que serveixi com a fil conductor. El misteri és allò que amaga un conte, un text, unes il·lustracions; la màgia és la que ens transporta a llocs on mai abans havíem estat; la que ens regala un impuls -com si fós un electroxoc- que ens fa obrir els ulls per mirar com si fós el primer cop. Els misteri i la màgia ens permeten fer el salt!… el salt a pensar diferent, a imaginar diferent. VEUREM vivències i  personatges que molts cops estaran de cap per avall. El misteri i la màgia són, indefugiblement, l’aliment de la nostra creativitat i les ales de la nostra llibertat

El festival omplirà diferents espais del poble de Sort d’espectacles, narracions orals de contes, tallers i animació al carrer. Comptarà amb la participació de la Biblioteca de Sort i de diferents associacions locals (Cambuleta, Lo Tafanari, Obrador Xisqueta…), així com amb un grup de persones voluntàries de l’àmbit cultural i educatiu, per tal de dinamitzar i organitzar el festival.

Lo Llumener 2018

L’objectiu és generar un espai cultural de trobada familiar al voltant de les literatures infantils i juvenils al Pirineu que serveixi de referent també dins de l’àmbit educatiu.

El cartell de Creixell Solduga

cartell-llumener

El Cartell “Lo Llumener” 2019, és una il·lustració de Creixell Solduga Tartera, natural de Pobla de Segur. Vols coneixer-la millor? Visita el seu portafolia a Behance.net/crecredisseny

A qui va dirigit?

És una iniciativa municipal però adreçada a tota la comarca, estretament vinculada a les seves associacions artístiques i culturals, i també als territoris veïns de muntanya, com són les comarques del Pallars Jussà, l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça i la Vall d’Aran.

Quan es celebra?

La data de celebració de Lo Llumener 2019 és el dissabte 5 d’octubre de 2019, a partir de les 11.30h del matí.

Programa d’Activitats

DISSABTE 5 D’OCTUBRE

DIUMENGE 6 D’OCTUBRE

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/pallars-sobira/sort-dedica-quarta-edicio-llumener-magia/20190913123427015812.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]