La Seu mostra el seu passat medieval amb tecnologia avançada

El projecte la Seu Medieval es presenta a través de 25 vídeos, 28 punts senyalitzats amb codi QR i altres suports que permeten descobrir un passat molt singular el nucli històric, la ciutat nova i Castellciutat.

foto_Seu Medieval_a
photo_camera Imatge de la presentació de la Seu Medieval.

La Seu d’Urgell ha mostrat aquest migdia el conjunt de recursos, una part dels quals tecnològicament avançats, que es posen a l’abast de la societat per donar a conèixer el seu passat medieval. 28 codis QR faciliten que els turistes puguin conèixer al detall tots els punts d’interès per interpretar fàcilment les singularitats històriques de la Seu.

A banda d’aquest suport, s’ha fet públic un gran portal a internet -laseumedieval.com- que engloba 25 vídeos, molt ben documents i amb imatges virtuals, que ens situen en un entorn medieval. Per arribar a un públic internacional s’ha programat en cinc idiomes –català, castellà, francès, anglès, italià i alemany-. Els recursos per conèixer i fer els itineraris turístics per la Seu també han contemplat l’edició d’una guia turística, mapes del municipi, set plafons i 35 plaques ceràmiques que identifiquen espais d’interès.  També un plànol gegant i altres senyalitzacions de caràcter turístic a diferents indrets del municipi.

El principals punts d’interès per visitar

Amb la catedral de Santa Maria, del segle XII, obra romànica única a Catalunya, com a atractiu central, s’articulen tres itineraris que permeten repassar la història patrimonial, artística, religiosa, militar i ciutadana de la Seu d’Urgell des dels seus inicis.

El recorregut principal, el que es dedica al nucli històric, inclou atractius com: la catedral, el Museu Diocesà, l'església de Sant Miquel, l'Espai Ermengol i el Palau Episcopal entre d'altres.

A banda, hi ha dos itineraris més. Un centrat en la ciutat nova que proposa un recorregut per la ciutat que va depassar els límits de l’antic nucli medieval, a partir del segle XIX, amb alguns punts d’especial interès com el passeig Joan Brudieu, el Seminari Conciliar, el Parc de Valira i claustre modern, i el Parc Olímpic del Segre. I un tercer recorregut ens aproxima al nucli de Castellciutat, un antic municipi integrat a la Seu d’Urgell l’any 1971, i que mostra un conjunt extraordinari de patrimoni militar modern