Música contra la pobresa infantil

La Seu d’Urgell i Vielha acullen dos dels 24 concerts solidaris que se celebraran arreu del territori català

El Santuari de Mijaran (6 d’agost a les 19h) i la Catedral de La Seu d’Urgell (7 d’agost a les 18h) reben dos dels 24 concerts del cicle “Música contra la pobresa infantil”, de la mà dels solistes i l’Orquestra UNESCO Barcelona dirigida per Gonçal Comellas.

Foto_ Concerts contra la pobresa infantil
photo_camera Foto Concerts contra la pobresa infantil

A Vielha escoltarem el quintet per a clarinet  i cordes de Mozart i el quintet per a cordes de Schubert. A La Seu d’Urgell, un programa d’orquestra amb obres de Händel, Mozart i Tchaikowsky.

La Fundació Música Solidària, la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA impulsen aquest cicle de concerts que uneixen música, solidaritat i compromís amb les persones i el territori.

També col·laboren el Bisbat d’Urgell, l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, l’Ajuntament de Vielha, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i el Conselh Generau d’Aran.

Els concerts arribaran a 24 localitats d’arreu de Catalunya, en espais tan emblemàtics com la basílica de Montserrat, els monestirs de Santes Creus, Ripoll i Sant Cugat del Vallès, les catedrals de Terrassa, Tortosa, Sant Feliu de Llobregat, Girona i La Seu d’Urgell. També a llocs on no és habitual poder-hi escoltar un concert simfònic com ara Tivissa, Cardona, Arenys o Besalú.

Els beneficis recaptats per la venda d’entrades i les aportacions a la fila 0 es destinaran als diferents programes de Família i Infància Càritas Catalunya.

Un projecte amb fort impacte social: la lluita contra la pobresa infantil

Actualment, la pobresa infantil és una realitat. Els infants formen part dels col·lectius més desprotegits i amb més risc de sofrir les conseqüències de la pobresa. A Catalunya hi ha 1.185.386 nens i nenes. Segons l’IDESCAT, al 2014, la població de menys de 16 anys que viu en risc de pobresa o exclusió social és d'un 28,8% (360.700 nens), i un 8,7% ja pateix de privació material severa. 

Sota el programa “Contra la pobresa infantil”, Càritas porta a terme diverses accions des de les diferents Càritas Diocesanes de Catalunya per orientar les famílies a l’hora d’accedir a recursos comunitaris de caire educatiu i sanitari, a més de proporcionar ajudes per atendre a necessitats bàsiques d'alimentació, medicaments, educació i vestits.

Venda d’entrades i fila 0

A banda de la venda d’entrades, que es poden adquirir a diversos punts de Vielha i La Seu, i on-line a través de la web www.musicasolidaria.org, s’ha habilitat una Fila 0 per a persones i entitats que vulguin fer la seva aportació, tot i que no puguin assistir als concerts.

Les aportacions es poden fer a través de transferència al compte corrent 0182-1799-29-0200018386, tant per internet com a través de les oficines de BBVA i Catalunya Caixa.

Segons explica Albert Flotats, director de Fundació Música Solidària, “Volem que aquests concerts siguin més que uns excel·lents espectacles musicals. Volem que el públic surti dels nostres concerts convençut que ha col·laborat a ajudar a la tasca que desenvolupa Càritas i que la seva aportació serà destinada als projectes per lluitar contra la pobresa infantil”.

El projecte musical i de territori

L’Orquestra UNESCO Barcelona i els seus solistes presenten en aquests 24 concerts un ampli repertori d’obres que van des del barroc fins a compositors del segle XX, tant en formacions d’orquestra de cambra, simfònica o en grups de cambra. Diem que també és un projecte de territori donat que volem fer arribar aquests concerts per tot el territori català. Fent arribar la música a llocs on no hi arriba tant sovint i a persones que difícilment podrien anar-hi. Càritas disposarà de 10 entrades de lliure disposició per lliurar entre persones que no hi podrien accedir d’altra manera, transcendint el fet estrictament musical.