Imprimir

Salvem Salau es constitueix com a plataforma per continuar lluitant contra les "amenaces" mineres

viurealspirineus | 18 de agosto de 2019

Un moment de l'assemblea constituent de la Plataforma Salvem Salau, celebrada a Isil aquest dissabte/Salvem Salau
Un moment de l'assemblea constituent de la Plataforma Salvem Salau, celebrada a Isil aquest dissabte/Salvem Salau
Isil va acollir l'assemblea constituent, que va aplegar una trentena de persones

La població d'Isil (Pallars Sobira) va acollir aquest dissabte al vespre l'assemblea constituent de la Plataforma Salvem Salau, per tal de poder legalitzar l'entitat i continuar la lluita iniciada fa més d'un any per salvaguardar Salau de les "amenaces" mineres. Més d'una trentena de persones van debatre i aprovar els estatuts de la plataforma, van signar l'acta fundacional i també van escollir una junta. La plataforma té com a objectius principals "vetllar per la conservació de la vall de Bonabé per evitar-ne la seva degradació i contaminació i promoure l'educació ambiental per conèixer i preservar-ne el patrimoni natural i cultural" de l'entorn.

L'organització contra el projecte d'investigació minera a Salau, promogut per la multinacional australiana Apollo Minerals a través de la seva filial espanyola, NeoMetal Spania SL, ha aconseguit que el Departament de Territori demani a l'empresa promotora un estudi d'impacte ambiental tramitat per la via ordinària, i no per la simplificada com pretenien. 

Segons la plataforma Salvem Salau, "el territori té clar que cal seguir organitzats per protegir la Vall de Bonabé, inclosa al Parc Natural de l'Alt Pirineu, dels greus impactes miners que suposaria el projecte iniciat en una zona d'alt valor ecològic i que és capçalera de la Noguera Pallaresa".

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/pallars-sobira/salvem-salau-es-constitueix-formalment-com-plataforma-per-continuar-lluitant-amenaces-mineres/20190818205616015579.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]