Imprimir

Ros situa en els propers mesos la "plena operativitat" de l'Aeroport de la Seu d'Urgell

viurealspirineus | 30 de agosto de 2018

Àngel Ros reunit amb el copríncep episcopal del principat, Joan-Enric Vives i la ministra andorrana Maria Ubach.
Àngel Ros reunit amb el copríncep episcopal del principat, Joan-Enric Vives i la ministra andorrana Maria Ubach.

El nou ambaixador de l'estat espanyol a Andorra ha lliurat les Cartes Credencials al copríncep episcopal, Joan-Enric Vives.

L'ambaixador de l'estat espanyol a Andorra, Àngel Ros, ha començat a exercir oficialment el nou càrrec aquest dimecres, un cop ha presentat i lliurat les Cartes Credencials al copríncep episcopal d'Andorra i arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives. En el marc de l'acte protocol·lari, el qual ha tingut lloc al Palau Episcopal de la capital alturgellenca, i en declaracions als mitjans de comunicació, ha destacat la importància de l'Aeroport de la Seu d'Urgell "pel conjunt del Pirineu i per Andorra en particular" i ha explicat que s'estan ultimant els "darrers serrells" per dotar de "plena operativitat" aquesta infraestructura. D'aquesta manera, ha donat per pràcticament resolts els tràmits que han de permetre que pugui acollir vols de fora de l'espai Schengen i ha situat en els propers mesos, concretament a la primavera, la finalització de les proves prèvies a la posada en marxa del sistema d'aproximació per GPS.

Ros ha afirmat que és un "honor" representar a l'estat espanyol a Andorra i ha dit que poder començar a exercir com a ambaixador el fa sentir "molt feliç". En aquest sentit, ha destacat: "És un país que, especialment els lleidatans i lleidatanes, estimem molt, sentim molt proper i admirem des de molts punts de vista". També ha destacat que les relacions entre tots dos estats passen per un "moment excel·lent" i que Espanya està duent a terme una tasca d'acompanyament tant pel que fa a les negociacions de l'acord d'associació amb la Unió Europea com en la Cimera Iberoamericana que acollirà Andorra l'any 2020.

Pel que fa a l'Aeroport d'Andorra - la Seu d'Urgell, el nou ambaixador ha situat la seva "plena operativitat" en els propers mesos, ja que ha dit que durant la pròxima primavera podrien estar enllestides les proves per posar en marxa el sistema d'aproximació instrumental mitjançant GPS i que està "pràcticament resolt" el tema de la seva adequació per poder acollir vols de fora de l'espai Schengen. En aquest sentit, ha conclòs afirmant que aquesta infraestructura "és una eina de comunicacions fonamental per Andorra i el conjunt de l'Alt Urgell" que, ha afegit, "ben aviat podrà tenir una solució satisfactòria".

Ros ha estat rebut a l'entrada del Palau Episcopal de la Seu d'Urgell per la secretària general del copríncep i la introductora d'ambaixadors de l'executiu andorrà. Poc després ha presentat i lliurat les Cartes Credencials al també arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, en un acte en el qual també ha estat present la ministra d'Afers Exteriors d'Andorra, Maria Ubach i el representant del copríncep, Josep Maria Mauri. A la sortida de l'acte, i a preguntes dels periodistes, el nou ambaixador s'ha referit també a la "disconformitat" de l'Associació de Diplomàtics espanyols pel seu nomenament, assegurant que aquest és el cop que, després d'un canvi de govern, hi ha menys ambaixadors de fora de la carrera diplomàtica.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/andorra/ros-situa-els-propers-mesos-plena-operativitat-laeroport-seu-durgell/20180830104428012277.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]