Imprimir

Reivindiquen el patrimoni hidroelèctric com a recurs turístic i de dinamització econòmica

viurealspirineus | 21 de marzo de 2019

Façana de l’actual Museu Hidroelèctric de Capdella (Pallars Jussà), abans era l’edifici de la direcció, el magatzem i el consultori mèdic/gencat.cat
Façana de l’actual Museu Hidroelèctric de Capdella (Pallars Jussà), abans era l’edifici de la direcció, el magatzem i el consultori mèdic/gencat.cat

El seminari 'Paisatge/KW' remarca la potència simbòlica que tenen aquestes infraestructures

El seminari 'Paisatges/KW', que se celebra a Tremp, debat sobre quines són les noves imatges i significats que transmeten els paisatges hidroelèctrics dels Pirineus. Arcadi Castilló, de l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran, ha explicat que l'energia hidroelèctrica ha tingut un paper clau en la industrialització del país i per als territoris productors com les comarques de muntanya ha suposat la major transformació socioeconòmica dels darrers cent anys i ha deixat una extraordinària empremta en el paisatge.

Pla general de la sala plena de gent on s'ha celebrat el seminari 'Paisatge/kw' a Tremp el 21 de març del 2019. (horitzontal)

(Foto: Marta Lluvich)

Albert Alins, director general de polítiques de muntanya, ha reivindicat la necessitat de seguir convertint el patrimoni hidroelèctric en un recurs turístic i de dinamització econòmica. Durant el seminari s'ha recordat com l'estany de Sant Maurici o el de Talarn són emblemes turístics del Pallars i es tracta d'estanys nascuts d'aprofitaments hidroelèctrics.

Alins ha explicat que fa cent anys ja es va aprofitar un territori, en aquest cas el Pirineu, per benefici d'un altre, l'àrea de Barcelona, en relació a l'electrificació del país. Alins ha dit que aquestes grans obres ja no generen ocupació al territori i per tant s'ha de mirar com revertir aquesta situació i crear recursos turístics aprofitant el paisatge que han deixat.

Durant la jornada d'aquest dijous s'analitzarà la construcció del paisatge hidroelèctric i es parlarà dels pantans, el paisatge i l'ordenació del territori i demà divendres el seminari se centrarà en el paisatge hidroelèctric i l'activitat econòmica, així com en el paisatge cultural.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/pallars-jussa/reivindiquen-patrimoni-hidroelectric-com-recurs-turistic-i-dinamitzacio-economica/20190321204840013784.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]