Imprimir

Quim Torra: 'Si el Pirineu va bé, el país funciona'

viurealspirineus | 28 de mayo de 2018

El president Quim Torra a La Molina amb alguns alcaldes de la Cerdanya/Gerard Vilà
El president Quim Torra a La Molina amb alguns alcaldes de la Cerdanya/Gerard Vilà

El president de la Generalitat de Catalunya Quim Torra va participar aquest dissabte en el seu primer acte oficial a la demarcació veguerial de l'Alt Pirineu, amb motiu dels actes del 75è aniversari de la construcció del primer remuntador de la Molina, al terme municipl d'Alp.

El president de la Generalitat de Catalunya Quim Torra va participar aquest dissabte en el seu primer acte oficial a la demarcació veguerial de l'Alt Pirineu, amb motiu dels actes de commemoració del 75è aniversari de la construcció del primer remuntador de la Molina, a Alp. El president català va reivindicar la importància del Pirineu com a «centre del país». «Si el Pirineu va bé, el país funciona», va remarcar. A l'acte hi van participar diferents alcaldes de la Cerdanya, a més d'altres personalitats. Tots van tenir un record per al conseller Josep Rull, destituït pel 155 i nombrat altre cop per Quim Torra. Josep Rull fa un any presidia la celebració de l'inici dels actes del 75è aniversari. 

A l'estació hivernal, el president català va assegurar que «els Pirineus no són frontera de res, són el centre» i per aquesta raó el Govern donarà suport a totes aquelles iniciatives que contribueixin al seu desenvolupament. «Si els Pirineus van bé, el país va bé», va dir, i va afegir que les paraules «sostenibilitat i cohesió territorial» seran clau en l'acció del seu executiu.

L'estació d'esquí de la Molina compta amb més d'un segle d'història ja que els primers esquiadors hi van arribar ja a la primera dècada del segle XX, coincidint ja amb l'inici de la pràctica d'aquest esport com una activitat lúdica. A l'entorn de l'actual pista d'esquí de Fontcanaleta, a l'estació de la Molina, es va instal·lar el primer remuntador de tot l'estat espanyol i aquest va començar a funcionar el 28 de febrer de 1943. Tot un salt endavant per una instal·lació a la qual hi havien arribat els primers esquiadors al 1908, segons s'explica en un butlletí del Centre Excursionista de Catalunya, i que es va començar a fer popular amb l'arribada del ferrocarril a la població, l'any 1922. Actualment, el complex compta amb 63 pistes i un domini esquiable de 68 quilòmetres i té entre els seus principals reptes de futur poder tornar a explotar la part alta de la Tossa d'Alp, instal·lant-hi un remuntador fins al Niu de l'Àliga, i més a llarg termini establir una connexió directa amb l'estació de tren.

 

 

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/cerdanya/quim-torra-pirineu-va-be-pais-funciona/20180528105105011427.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]