Imprimir

Un estol primerenc de cigonyes ens visita

viurealspirineus | 08 de agosto de 2019

L'estol de cigonyes a Montferrer aquest dimarts/Jordi Dalmau
L'estol de cigonyes a Montferrer aquest dimarts/Jordi Dalmau
Cent vint exemplars de cigonyes pasturaven aquest dimarts a Montferrer, a tocar de la carretera N-260

L'ornitòleg Jordi Dalmau ha publicat a la sew web https://jordidalmauiausas.cat/ una imatge preciosa de la visita d'un estol de cigonyes a Montferrer, a l'Alt Urgell. La imatge de l'ornitòleg alturgellenc també es va fer pública a l'espai EL TEMPS de TV3. El meteoròleg Eloi Cordomí va comentar les imatges de Jordi Dalmau i va explicar que normalment a Catalunya no es deixen veure les cigonyes fins la segona quinzena d'agost, però enguany ja les tenim aquí. "Probablement la seva presència indica que la setmana que ve baixaran fort les temperatures".

Cigonyes TV3 Jordi Dalmau

Jordi Dalmau explica en primera persona que, després d'haver estat informat de la visita de les aus "m’hi vaig atansar i encara hi eren, pasturant a la vora de la carretera 260. N’hi vaig comptar 119. Moltes eren joves de l’any, amb traces de color negre al bec. Una colla estaven anellades, eren d’Alemanya i del nord-oest de França". 

La cigonya és una au de la que es fan molts seguiments a tot Europa i, per exemple, quan es llegeixen les anelles dels estols que arriben se'n recullen les dades i s'envien al país d'origen per tal de fer el control de les aus i desxifrar quines són les rutes habituals de migració i quin és el volum de població existent i el seu moviment. Ara bé, en ser aus que sobrevolen terra i es mouen aprofitant l'aire calent ascendent, un dels perills més greus a què s'enfronten són les línies d'alta tensió i els aerogeneradors.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/alt-urgell/primer-estol-cigonyes-ens-visita/20190808114724015453.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]