Imprimir

El Parlament aprova la creació de l'Agència de la Natura de Catalunya amb el rebuig de Cs i PPC

viurealspirineus | 17 de junio de 2020

Un moment de les votacions a la Llei de l'Agència de la Natura/parlament.cat
Un moment de les votacions a la Llei de l'Agència de la Natura/parlament.cat

La llei de creació de l'Agència de la Natura s'ha aprovat per 94 vots a favor i 40 vots en contra

 

El Parlament ha aprovat aquest dimecres la proposició de llei de creació de l'Agència de la Natura de Catalunya amb els vots a favor de tota la cambra excepte de Cs i PPC. La proposta legislativa, impulsada inicialment de manera conjunta per JxCat, ERC, PSC-Units i CatECP, crea aquest ens per protegir, planificar, gestionar, millorar i estudiar el medi natural de Catalunya per conservar el patrimoni natural, la biodiversitat i la geodiversitat, i de garantir els serveis ambientals i les externalitats positives dels ecosistemes. Els impulsors han garantit durant el debat que es treballarà en coordinació amb el territori, des d'on alguns alcaldes i entitats han aixecat la veu per denunciar que l'agència no s'ha consensuat amb ells.

Guanyar-se la confiança 

També el conseller de Territori, Damià Calvet, s'ha compromès a treballar per guanyar-se la confiança "dels que fins ara no s'han sentit prou implicats en aquesta agència" i treballar-hi "colze a colze".

El text estableix que l'agència, amb personalitat jurídica pròpia, s'adscrigui al departament competent en matèria de medi ambient, que promogui la participació de les administracions públiques, entitats locals i privades sense ànim de lucre i els consorcis en la gestió del patrimoni natural. També es fixa que treballi d'acord amb un contracte programa aprovat cada sis anys i amb objectius biennals.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/societat/ple-aprova-llei-creacio-lagencia-natura-catalunya/20200617202528019717.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]