VINYA I VI

El Parlament aprova la llei vitivinícola que fomenta la vinya de muntanya

El projecte incideix en l’elaboració del vi, en l’adaptació als efectes del canvi climàtic i contempla inciatives com l’enoturisme
Batlliu de Sort
photo_camera Imatge de la vinya del Celler Batlliu de Sort/Feliu Sirvent

El Parlament aprova la Nova Llei Vitivinícola que ha de regular i ordenar el sector adaptant-lo a la nova normativa europea. Tots els grups han votat a favor excepte 4 abstencions de la CUP -124 vots a favor, 0 en contra i 4 abstencions-.

Celler Batlliu de Sort

(Imatge del Celler Batlliu de Sort)

La Llei actuarà en els àmbits de la comercialització i elaboració dels vins, tant pel que fa a inspeccions com pel que fa a sancions. L'INCAVI actuarà com a autoritat competent per verificar les denominacions d’origen protegides i les indicacions geogràfiques protegides. El text s'adaptarà als efectes del canvi climàtic i a les possibilitats que ofereix l'enoturisme.

Pla general de la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, vista entre el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i el diputat de Cs Nacho Martín Blanco, intervenint al faristol del Parlament el dia 11 de febrer de 2020 (Horitzontal)

(Foto: La consellera Teresa Jordà al Parlament/ACN)

En paraules de la consellera d'Agricultura Teresa Jordà en seu parlamentària, "a Catalunya tenim 50.000 hectàrees de vinya, més de 800 cellers i un sector amb gairebé 26.000 treballadors. Un sector que ha d'apostar per la qualitat i el valor afegit, i aquest text millora la regulació i l'actualitza". Jordà ha acabat la intervenció recordant que gràcies a la vinya algunes comarques del nostre país segueixen bategant i no es despoblen.

La Llei Vitivinícola estableix el foment de la cultura del vi, la transferència tecnològica i determina els aspectes concrets de les campanyes de promoció, difusió i informació relatives al sector del vi.