Imprimir

El Parc Natural de l'Alt Pirineu engega una campanya per promoure el consum de carn autòctona

viurealspirineus | 15 de abril de 2019

Vaques i vedells pasturant/IGPVedella dels Pirineus Catalans
Vaques i vedells pasturant/IGPVedella dels Pirineus Catalans

'La conservació del paisatge a la taula' vol millorar el coneixement de les persones consumidores sobre les diverses peces de carn i les maneres de cuinar-les

El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha engegat una campanya per promoure el consum de carn autòctona i donar a conèixer les diferents possibilitats de cuinar-la. Amb el lema 'La conservació del paisatge a la taula', la campanya es destina a carnisseries, restaurants escoles i altres espais públics per a millorar el coneixement de les persones consumidores sobre les diverses peces de carn existents de les races de bestiar autòctones i les maneres de cuina. Així, es posa en valor les diferents races ramaderes com la vaca pallaresa, la vaca bruna, l'ovella xisqueta, l'ovella aranesa, la cabra pirinenca i el cavall pirinenc català. La campanya és el resultat d'un estudi i compta amb la col·laboració de les principals associacions ramaderes de l'àmbit del parc.

Així, per cada tipus de carn, la guia incorpora una il·lustració i un I un llistat amb les diferents coccions i les peces més indicades per a cada tipus de cocció, des de les més habituals fins a les més desconegudes. 

La iniciativa s'emmarca en la promoció de l'activitat ramadera i agrícola i el Parc mostra el compromís amb un sector ''actiu'' per a la conservació del patrimoni natural i el paisatge agroramader de les zones de muntanya.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/societat/parc-natural-lalt-pirineu-engega-campanya-per-promoure-consum-carn-autoctona/20190415133341014022.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]